Megszületett a Szent Ferenc Alapítvány szovátai önálló fiókja

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Megszuletett_SFA_Szovatan/thumbs/594_632_b.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Megszuletett_SFA_Szovatan/thumbs/594_632_b.jpg
ImageÖrömmel számolhatok be, hogy megszületett a Szent Ferenc alapítvány Szovátai önálló fiókja, Szent József Otthon névvel, ez a román törvények előtt is önálló jógi személy, külön bankszámlával, könyvelővel, igazgató tanáccsal.

 

Az igazgató tanács három tagja:  Pál Mária, Polotca Katalinnal és jómagamból áll, az ottani könyvelőnket Sebe Vilmának hívják. Hétfőn voltam náluk, és aláírtam 30 munkaszerződést, a Szovátai otthon nevelőinek a munkakönyve mostanig Déván voltak, most az övéké is átkerül Szovátára, a  régebbi napközi otthonos nevelőknek is elkészült a munkakönyve.

Megnyílt a szovátai önálló iroda, és elkezdte termelni a bürokráciának véget nem érő papír halmait. Fontos, hogy a szervező, irányító munka együtt fejlődjön a gyermekek között végzett munkával, mert másképpen könnyen olyanok leszünk mint a dinoszauruszok, hatalmas testtel, de roppant kis irányító szervvel, és ez a túlélési esélyeinket veszélyeztetné. 

Új helyzet, de fontosnak láttuk, a pályázatok, gyámhatósági papírok, a TVA, magyarul AFA visszaigénylések, megannyi hivatalos papír intézése érdekében ezt a lépést megtenni.

Az új bankszámlaszámok:USD
RO 19 RNCB 0192 0695 4554 0003
HUF
RO89 RNCB 0192 0695 4554 0004
EUR
RO46 RNCB 0192 0695 4554 0002
RON
RO73 RNCB 0192 0695 4554 0001

Úgy gondoljuk, hogy így jobban hozzá férünk az állam által a bajban lévő gyermekeknek szánt pénzekhez. Remélem, hogy az új kihívásokkal szerencsésen meg is fogunk tudni birkózni,  és több lesz a haszna, mint a terhe ennek a lépésnek. Amennyiben pozitív tapasztalataink lesznek, akkor megfontoljuk, hogy Tusnádon is meglépjük-e ezt a lépést.

Mi mást mondhatnék, mint, hogy Isten áldása legyen ezen az új szervezési, irányítási, logisztikai központon, hogy munkájukat a székelyföldi bajba jutott gyerekek érdekében eredményesen tudják végezni.

Szeretettel kérlek, hogy ti is imádkozzatok ezért az új hajtásért.

Szeretettel, Csaba t.

 {zoomcat catid=97}