Szent László ereklyéje Tusnádfürdőn

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Szent-laszlo-ereklyeje-tusnadfurdon/viewsize/IMG_5235.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Szent-laszlo-ereklyeje-tusnadfurdon/viewsize/IMG_5235.jpg'

IMG_5235.jpgA szentmisében, csúcsára a bennünk Istenhez tisztult akaratunknak, védőszentünk és otthonunk névadója, Szent László ereklyéje előtt tisztelegtünk.

 

 

A Csaba testvér által celebrált szentmisére készülődve házunk népe esténként összegyűlt, hogy közösen elmélkedhessük át Szent László emlékezetes tetteinek, erényeinek, Isten kedvében járó cselekedeteinek szép útmutatásait. Egyik-másik családunk, kilenc mozzanatát mutatta be, tárta elénk Szent László életének. Azt ahogyan önmagához, Istenhez, embertársaihoz, családjához, gyermekeihez, rokonaihoz, hazájához, feladataihoz, küzdelmeihez, kora kihívásaihoz, társadalmi, politikai, világnézeti tényállásaihoz viszonyult.
A gyermekektől tudom azóta, hogy Szent László nagyobb hős mint Herkules és a Karib tenger kalózai, mert amazok csak kitalált személyek, akik önmagukat „nyilatkoztatták ki” egy emberileg érthető gondolatiság mentén, leginkább az igazságosság, a kaland és a mondva csinált dicsőség, oxigénhiányos magaslati csúcsaiért.
Jó volt egy magasztos lelkületű és népes közösség, Istentől rendelt méltóságában, László valós, szentsége által hitelesített lelkiségéből bátorságot, jóra törekvő szellemet meríteni.
Köszönetet mondunk Balázs-Hegedűs József plébános úrnak, Várkonyi Szilvia művésznőnek, Vitézy Lovagi Rend képviselőinek és mindazoknak akik velünk együtt ünnepeltek.
Máté László szobrászművésznek örömmel és szeretettel köszönjük az általa faragott, Szent László Hermája másaként készített mellszobrot, mellyel házunkat megajándékozta. Isten fizesse áldozatos jóságát.
A Csaba testvér biztatására, Szent László lelkisége alapján, szeretnénk egy elmélkedés és ima tízedet tartani, Istennek az Emberi Életútban magasztosuló és megnyilatkozó jósága iránti hálák jegyében. Tíz alkalmat, tíz közösséget, tíz gondolatot, talán tíz helyszínt és sok, sok emberi lélekben fogant áldást remélünk, képzelünk el egyéni és közösségi életünk javára.
Köszönettel,
Kolozsvári Tibor
Csaba testvér elmélkedése:
Tisztelet az Szent László ereklyéje előtt:
A tusnádfürdői gyerekek szereplése:

{zoomcat catid=1143}