Átadták Csaba testvérnek a Szeretet Napok adományait Győrben

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_gyoriadomany.jpgSzeptember 7-én, vasárnap Böjte Csaba ferences szerzetes Győrbe látogatott, ahol jelképesen átvette a Szeretet Napok során összegyűlt adományokat. Idén 3,5 millió forintot ajánlottak fel az erdélyi árvák javára. A Győri Egyházmegye tudósítása.

A május 17–18-án megrendezett XII. Győri Szeretet Napok során összegyűlt adományokat Marics István püspöki irodaigazgató-helyettes adta át Csaba testvérnek a győri Nagyboldogaszony-székesegyház kegyoltáránál, a Könnyező Szűz kegyképe előtt.
Örömteli fejlemény, hogy idén mintegy 3,5 millió forintot továbbítottak az erdélyi árvák javára, ez csaknem 1 millió forinttal meghaladja a tavalyi összeget. Ezt, valamint az idén először megrendezett Csillagösvény a Dunántúlon program adományait, illetve a májusban személyesen átadott tárgyi adományokat egyaránt hálás szívvel köszönik a szervezők Csaba testvér nevében is.
A Győri Egyházmegye idén tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Szeretet Napokat. A jótékonysági akciósorozattal az erdélyi gyermekmentő ferences missziót támogatják a győriek. A missziót Böjte Csaba indította el Erdélyben. A Szent Ferenc Alapítvány gyermekvédelmi tevékenysége nyomán ma már 66 helyszínen, köztük Gyulafehérváron, Torockón, Szovátán, Kolozsváron, Tusnádfürdőn és Déván több mint 2300 nehéz sorsú gyermeket nevelnek. Ehhez a tevékenységhez járulnak hozzá szponzorálással, adakozással és a Szeretet Napok programjain való részvétellel a győriek.
Az idei Szeretet Napok újdonsága, hogy a rendezvény köré Csillagösvény a Dunántúlon címmel egy többállomásos körút szerveződött, melynek során Böjte Csaba és a tusnádfürdői gyerekek az egyházmegye több helyszínére, így Csornára, Kapuvárra, Sopronba, Agyagosszergénybe, illetve Gyermelyre is ellátogattak.
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mindannyian „meg kaptuk a meghívót a mennyei lakomára”, az Isten és az ember „egy asztalhoz ülhet”, és hiszem, hogy ezeket a legbensőbb tiszta vágyainkat Isten be fogja tölteni. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 10. hétfő, Lőrinc napja van. Holnap Zsuzsanna és Tiborc napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A kereszténység első ezeréves történelme

A kereszténység első ezeréves történelmében is voltak csoportok, akik az apostoli tanítással  szembehelyezkedtek, voltak, akik Krisztus istenségét, mások emberségét tagadták, mégsem végezték ki őket. A hitüket azzal védték, hogy ők maguk adták életüket érte.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube