Hatszáz kiló alma ezer árvának

A csíksomlyói gyermekotthonba érkezett a Merkúr első almaszállítmánya. Vedres alma vásárlással segíthetik az árvákatEgy nagyon nagyszerű ötletet oszthatok meg hálás szívvel! Ez az alma nem Évától van!!
Adná az Isten, hogy e nagylelkű kezdeményezés mindannyiunkat jobbá, egészségesebbé tegyen!! Szeretettel imádkozok, hogy fogyjon a finom alma bőségesen!!
Szeretettel,

Csaba t.
Megérkezett az első szállítmány magyar piros alma a csíksomlyói Szent István Nevelőközpontba pénteken. Ezt az adományt a Merkúr székelyföldi üzletlánc vedres alma akciója révén juttatták el a gyermekotthon fiataljainak. Az összefogás hatalma elnevezésű program azonban tovább folytatódik: minden Merkúrban megvásárolt veder alma után egy kiló alma jut a székelyföldi gyermekotthonok lakóinak asztalára.
Két raklapnyi, azaz több mint hatszáz kiló almát szállítottak ki pénteken a csíksomlyói Szent István gyermekotthonba a Merkúr üzletlánc munkatársai. Az első szállítmányból az alcsíki intézmények lakói is részesülnek majd, a későbbiekben pedig a többi, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett székelyföldi gyermekotthonba is juttatnak a magyar piros almából. A jótékonysági akció a székelyföldi üzletlánc Az összefogás hatalma elnevezésű programja révén valósul meg.
Gönczi Dezső, a Merkúr üzletlánc marketingmenedzsere elmondta, azért adták Az összefogás hatalma elnevezést akciójuknak, mert valóban összefogás eredményeként született: összefogás egyrészt a magyar almatermelő gazdákkal, másrészt a Dévai Szent Ferenc Alapítvánnyal, és nem utolsósorban a vásárlókkal is. „Tekintettel arra, hogy az orosz embargó miatt ellehetetlenült a jó minőségű magyar alma értékesítése, a Merkúr üzletlánc felvállalta, hogy megpróbálja a megszokottnál nagyobb mennyiségben értékesíteni az almát. Így segítenénk a magyar gazdákon is, ugyanakkor juttatnánk az almából a gyermekotthonok fiataljai számára is” – fejtette ki Gönczi.
Minden vásárló, ha úgy dönt, vedres almát vásárol a Merkúrban, vásárlásával nemcsak egy plusz vederrel gazdagodik, hanem ezáltal, egy kiló almával járul hozzá a gyermekotthonok fiataljainak egészséges étkezéséhez is. Ugyanis minden eladott vedres alma után, az üzletlánc egy kiló almát adományoz az alapítványnak.
„Minden napra egy alma, a fogorvost távol tartja” – ezt a jól ismert mondást Kolozsvári Tibor, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alcsíki regionális igazgatója mondta az almaszállítmány megérkezésekor. Mint kifejtette, ha az összefogás eredményeként, mint ahogy a morzsa az asztalról, ugyanúgy, ha egy-két alma „legurul” a gyermekeknek, az csak jó, és ezért köszönet jár az embereknek. Kolozsváritól egyébként megtudtuk, jelenleg a székelyföldi gyermekotthonokban több mint ezer fiatal él.
 Barabás Hajnal
www.szekelyhon.ro