Debrecenbe készül Böjte atya, hogy dedikálja legújabb könyvét


b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Kiadvanyaink_11182160_851361778264116_1436997561924021195_n.jpgDebrecen – Az embereket csak szeretve lehet jobbá tenni: ezt vallja a szerzetes, aki misézni is fog Debrecenben, s találkozik az olvasóival is.

Ismét a cívisvárosba készül a ferences-rendi szerzetes: ezúttal a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület meghívására Debrecenbe érkezik Böjte Csaba, aki látogatása során többféle programon is részt vesz.
Idén jelent meg a legújabb könyve, A virág a fény felé hajlik. A könyv dedikálással egybekötött bemutatója a 86. Ünnepi Könyvhét egyik eseménye lesz június 3-án 16 órától a Kölcsey Központban. Mint Tóthné Berekméri Dalma, a meghívó egyesület elnöke jelezte, a másik fontos esemény pedig az, ami miatt a cívisvárosba érkezik „Csaba testvér”, hogy tavaly a szerzetes megkapta a keresdi Bethlen kastélyt 50 év használatra.
– A használat feltétele a kastély rendbetétele és nemes célra történő felhasználása. Böjte Csaba a felújítás alatt álló kastélynak a Béke Háza nevet adta. A kastély azok számára nyújtana menedéket, akik már kikerültek az otthonokból, tovább tanulnának, de még nem találták meg az életben a helyüket, keresik a helyes utat. A cél mindenképpen nemes, ezért egyesületünk és a Megtestesülés Plébánia is az ügy mellé állt – nyilatkozta Tóthné berekméri Dalma. – Tavaly decemberben már gyűjtöttünk a kastély felújítására téglajegy formájában, most folytatni szeretnénk ezt a munkát Isten segítségét is kérve.
Ezen a napon Böjte Csaba látogatást tesz a Lorántffy Általános Iskolában, a Brassai-szakközépiskolában valamint az Ady-gimnáziumban, ahol a szeretet fontosságáról folytat – az idő szűkössége miatt rövid – beszélgetéseket a diákokkal. Ellátogat a Kortárs Szalon Kulturális Alapítvány invitálására a Belvárosi Kézműves Étkezde (a Both-Dega Imbisz) frissen nyílott Képnézegető Galériájába, majd 18 órától a Borbíró téri Megtestesülés plébánián misézik.
www.dehir.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Maga Krisztus is térdre borult és sírva imádkozott virágvasárnapján Jeruzsálem falai előtt. Neki sem voltak olyan bombabiztos eszközei, hogy mindenki bekap egy pirulát, és másnaptól térden állva pergeti a rózsafüzért reggeltől estig, hiszen így már nem emberek lennénk, hanem zombik – és Isten ezt nem akarja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 22. péntek, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 2/3


Azonban az ember nem Neki, hanem a kísértőnek, a gonosz léleknek hitt, akit a kígyó jelképez, aki agyafúrt módon elültette a kételkedést az ember szívében, aki nem bízott többé Isten jóságában, szeretetében, ezért nem engedelmeskedett, a lét törvényeit nem tartotta tiszteletben. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube