Magyar Szabadságért Díj átadása 2015

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_bcs_2931.jpgBöjte Csaba, ferences rendi szerzetes vehette át június 27-én a Magyar Szabadságért Díjat amit minden évben olyan személyeknek ítél oda a kuratórium akik kiemelkedő munkát végeznek a magyarságért.

 

 

Böjte Csaba testvér a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozójaként tevékenységével, bátor kiállásával meghatározó módon hozzájárul a magyarság szellemi és erkölcsi értékeinek ápolásához, életben tartásához mind az anyaországban, mind a határainkon túl. Áldozatos szolgálata nyomán kilátástalan helyzetben élő gyerekek kapnak esélyt egy értelmesebb, boldogabb életre, Isten szeretetében.” állt a díj indoklásában.
Az elismerést, a gödöllői Szentháromság templomban megtartott ünnepségen Gémesi György a Magyar Szabadság Napja Alapítvány kuratóriumának elnöke és Koltay Gábor, a kuratórium tagja adta át.
A filmrendező méltató beszédében azon honfitársaink közé sorolta Böjte Csaba testvért akik a történelmi viharok, változások között is szilárd példaként állhatnak mások előtt, akik újra felemelkedést hozhtanak ebben az országban mert nem hagyják veszni értékeinket.
Böjte Csaba köszönő beszédében arról osztott meg egy példát a hallgatósággal, hogy mit is jelent az adakozó emberek segítsége a Dévai Szent Ferenc Alapítvány munkáján keresztül.
A rendezvényt Antal József egykori miniszterelnök özvegye, Klára asszony is megtisztelte jelenlétével. Az ünnepi műsorban Annus Réka és a Csenderes Együttes működött közre.
Az alapítvány a 
http://szentferencalapitvany.org/ és a www.magnificat.ro lapokon érhető el.
Bankszámlaszám:
10300002-20145639-00003285
Gödöllői Műsorok

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Minden kis patak előbb-utóbb beleömlik a tengerbe, különben elmocsarasodik, megposhad a vize. Számomra Isten az óceán, amely felé az én kis csermelyem igyekszik. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 4. kedd, Domonkos és Dominika napja van. Holnap Krisztina napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ragaszkodás

Az ószövetségből is ki tudnánk ollózni olyan prófétai szavakat, hogy a legelvetemültebb antiszemita nem mond olyanokat.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube