Célba értek az adománygyűjtő futás résztvevői – 5 nap, 500 kilométer, 5 millió forint

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_futasejszakaja.jpgJúnius 27-én értek célba Budapesten a Hősök terén a Déváról rajtolt váltófutás résztvevői, köztük a Déváról érkezett gyerekek és mintegy háromszáz futó. A futás révén ötmillió forint adomány gyűlt össze, amiből a dévai Szent Ferenc Alapítvány gondozottjainak sportolási tevékenységét támogatják.

 
Az adománygyűjtő váltófutást az Országos Egészségfejlesztési Intézet keretén belül működő Egészségkommunikációs Központ szervezte. Ez volt a második alkalom, hogy jótékonysági céllal kezdeményeztek futást. Tavaly 120 kilométeres távval a Bátor Tábor Alapítványt, idén a dévai Szent Ferenc Alapítványt támogatták.
Az Egészségkommunikációs Központ vezetője, Gui Angéla szerkesztőségünknek a dévai gyerekek lelkes előkészítő munkájáról és részvételéről számolt be. Együttesük Kitartás címmel dalt írt, amit előadott a dévai rajtnál, a gyermekotthon száz lakója a várost körbeölelő szimbolikus útvonalon kísérte a futókat, valamint virágdísszel vonták be a rajtkaput. Déváról egybusznyi gyerek látogatott el a rajtot követően Budapestre, és június 27-én az utolsó öt kilométert együtt futották a mezőnnyel. A váltófutásra mintegy háromszáz résztvevő regisztrált, a felajánlásoknak köszönhetően ötmillió forint gyűlt össze. A színpadon Böjte Csaba is fogadta az érkezőket.
Csaba testvér „gyermeke”, a tízéves Emília a verseny előtt a következő üzenetet küldte Déváról: „Örökre itt szeretnék maradni. Mert itt tökéletes nekem és a testvéreimnek.” A résztvevők ezért a tökéletes világért futottak és gyűjtöttek. Gui Angéla a kislány üzenete kapcsán így fogalmazott: az adománygyűjtő futás révén megismert dévai környezet a maga szegénységével arra figyelmeztet minket, mennyire tág fogalom a tökéletes világ.
Böjte Csaba azt nyilatkozta, ezt az összeget a gyerekek sportolásának támogatására fordítják. A szeretet bajnokai néven szeretnének sportegyesületet létrehozni és működtetni.
Fotó: Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

…arra gondoltam, jó lenne találkozni egy boldog emberrel. Akármerre keresgéltem, azt láttam, hogy igazából csak azok az emberek kiegyensúlyozottak, akik Istent keresik, az Ő közelében élnek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 8. szombat, László napja van. Holnap Emőd napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Gyerekkoromban...

Gyerekkoromban a kedves húgommal gyakran összeszólalkoztunk, még össze is verekedtünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube