Célba értek az adománygyűjtő futás résztvevői – 5 nap, 500 kilométer, 5 millió forint

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_futasejszakaja.jpgJúnius 27-én értek célba Budapesten a Hősök terén a Déváról rajtolt váltófutás résztvevői, köztük a Déváról érkezett gyerekek és mintegy háromszáz futó. A futás révén ötmillió forint adomány gyűlt össze, amiből a dévai Szent Ferenc Alapítvány gondozottjainak sportolási tevékenységét támogatják.

 
Az adománygyűjtő váltófutást az Országos Egészségfejlesztési Intézet keretén belül működő Egészségkommunikációs Központ szervezte. Ez volt a második alkalom, hogy jótékonysági céllal kezdeményeztek futást. Tavaly 120 kilométeres távval a Bátor Tábor Alapítványt, idén a dévai Szent Ferenc Alapítványt támogatták.
Az Egészségkommunikációs Központ vezetője, Gui Angéla szerkesztőségünknek a dévai gyerekek lelkes előkészítő munkájáról és részvételéről számolt be. Együttesük Kitartás címmel dalt írt, amit előadott a dévai rajtnál, a gyermekotthon száz lakója a várost körbeölelő szimbolikus útvonalon kísérte a futókat, valamint virágdísszel vonták be a rajtkaput. Déváról egybusznyi gyerek látogatott el a rajtot követően Budapestre, és június 27-én az utolsó öt kilométert együtt futották a mezőnnyel. A váltófutásra mintegy háromszáz résztvevő regisztrált, a felajánlásoknak köszönhetően ötmillió forint gyűlt össze. A színpadon Böjte Csaba is fogadta az érkezőket.
Csaba testvér „gyermeke”, a tízéves Emília a verseny előtt a következő üzenetet küldte Déváról: „Örökre itt szeretnék maradni. Mert itt tökéletes nekem és a testvéreimnek.” A résztvevők ezért a tökéletes világért futottak és gyűjtöttek. Gui Angéla a kislány üzenete kapcsán így fogalmazott: az adománygyűjtő futás révén megismert dévai környezet a maga szegénységével arra figyelmeztet minket, mennyire tág fogalom a tökéletes világ.
Böjte Csaba azt nyilatkozta, ezt az összeget a gyerekek sportolásának támogatására fordítják. A szeretet bajnokai néven szeretnének sportegyesületet létrehozni és működtetni.
Fotó: Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja
Magyar Kurír