Országos ifjúsági találkozó

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_IMG_0068.JPGOrszágos ifjúsági találkozó lesz szeptember 10-én, a Margitszigeten. A rendezők több ezer fiatalra számítanak – ez lesz a krakkói Ifjúsági Világtalálkozó hivatalos magyar utótalálkozója is. E rendezvényre engem is elhívtak, mint előadót! Örömmel megyek, hogy a sok-sok fiatallal együtt kérjük Szent Margit közbenjárását népünkért, a keresztény Európáért! 

Szent Margit korában, 1241-ben keletről hatalmas emberáradat zúdult a Kárpát-medencére, és az akkori tatárjárás pusztítását látva a fiatal királylány a Duna közepén, a Nyulak szigetén, (ma Margitsziget) életét engesztelésül népéért, az áldott békéért Istennek ajánlotta, hogy összeszedett, imádkozó, önmegtagadó életet élhessen! Tudjuk a történelemből, hogy a tatárok elmentek, és népünk a romokon újraépítette az országot!
Hiszem és vallom, hogy áldozat nélkül soha semmi nem születik, ezért úgy döntöttem, hogy ezen a napon, szept. 10-én, 5.30 - kor gyalog indulok, - remélem sok-sok magammal, Batin Péter vezetésével a gyöngyök útján  - Csobánkáról, a Margit szigetre vezető 17-18 kilométeres útra! Szeretnék a Szent Margit vezeklésével megszentelt szigetre így magam is áldozatot vállalva lépni, hogy méltó legyek a fiatalokat e történelmi időben az imádságra, önmegtagadásra buzdítani! 
Kérdezhetitek, hogy miért pont Csobánkáról? Azért, mert itt áll a hajdani hadiárvaház szép patinás kápolnája, melyet annak idején az árvaházzal együtt államosítottak, s melyet sajnos az elmúlt évtizedek használhatatlanná tettek, a teteje beszakadt és ma elhagyottan, magában áll! Itt ebben a kápolnában a világháborúk után sok-sok árva gyermek sírva, imádkozva, kacagva fogta meg a jó Isten gondviselő kezét! Szívem titkos vágya, - mit most hangosan is kimondok, - az, hogy e romhalmazból legyen a gyermek Jézus első magyarországi szentélye! A Szociális, Missziós nővérek örömmel vennék ha ebből az álomból valóság lenne! Ők szeretnék ha az ők hajdani kedves kápolnájukat, sikerülne nemcsak megmenteni, de vidám, jókedvű gyermekekkel meg is tölteni ! Úgy gondolom, hogy a gyermekkacagással, imádsággal megszentelt hajdani kápolna romjaitól jó lesz elindulni a Margitszigetre,  és útközben gyermekáldásért, s gyermekeink felneveléséhez szükséges áldott békéért imádkozni!
Nagyon örvendenék ha sokan elkísérnének ezen a tisztuló, engesztelő úton, számukra Csobánkán szállást is tudunk biztosítani. Péntek délután akik kijönnek a hajdani hadi árvaházhoz, azokkal együtt, a 18.00 órakor kezdődő szentmisében népünkre Isten áldását kérve felkészülnénk a másnapi zarándokútra, a találkozóra, majd idejében lefeküdnénk, hogy reggel korán elindulhassunk! A 10 órától kezdődő szentmisére szeretnénk pontosan odaérni a Margitszigetre! A program után tömegközlekedéssel visszamennénk Csobánkára, hogy szombat este és a vasárnap folyamán megbeszélhessük, hogy hogyan őrizzük, hordozzuk a Szent Margit szellemében, az ő sírjánál a békéért meggyújtott engesztelés lángját! Vasárnap szeretnék e romos kápolna udvarán 11.00 órától egy szentmise áldozatot bemutatni, nagyon örvendenék, ha sokan együtt imádkozhatnánk, keresnénk Isten akaratát a gyermek Jézus szentélyével kapcsolatosan!  
Hiszek a szeretet végső győzelmében, 
Csaba t. 
A csobánkai lelkigyakorlatos programra Gidófalvi Tímeánál lehet jelentkezni, a részleteket is vele kell megbeszélni! 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Kép: Csobánkai hadiárvaház hajdani kápolnája!