Dicsérd a férjedet, dicsérd! – Kopp Mária és Skrabski Árpád öröksége

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_Luca_Fruzsina.jpgA boldog házasság titkait kutatja a néhai Kopp Mária és Skrabski Árpád A boldogságkeresés útjai című kötete, melynek újabb kiadását gyermekeik, Skrabski Luca és Fruzsina kezdeményezték. 

E könyvbemutatón én is részt veszek nov. 28-án!

Szeretettel,

Csaba t.
-2016. nov. 28 (hé) 11.00 Budapest- MTA - boldogságkeresés minikonferencia. 
                                  Cím: 1051 Bp., Széchenyi István tér 9. 
A boldog házasság titkait kutatja a néhai Kopp Mária és Skrabski Árpád A boldogságkeresés útjai című kötete, melynek újabb kiadását gyermekeik, Skrabski Luca és Fruzsina kezdeményezték. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.
„– Elég ritka, hogy a gyerekek olyan egyértelműen a szülők életműve mellé álljanak, mint ahogy azt Önök tették.
– Luca: Ennek az az oka, hogy hiteles életet éltek. Nem csak beszéltek arról, hogy milyen a jó életközösség, hanem a gyakorlatban is megvalósították. És mi ezt megtapasztalhattuk.
– Fruzsina: Azért ahhoz a boldogsághoz, amit ők megtaláltak, azon kívül, hogy tettek érte, szerencse is kell. Sokáig bennünk volt a vágy, hogy ugyanolyan kapcsolatot hozzunk létre, mint amilyen az övék volt – de rá kellett jönnünk, hogy ugyanolyat nem – másmilyet, máshogy jót tudunk csak létrehozni.”
A bíróként dolgozó Skrabski Luca és a filmjei, valamint a Három királyfi, három királylány mozgalom révén ismertté vált Skrabski Fruzsina a november 24-i Heti Válaszban arról is beszél, hogy életüket a boldogságkutatásra rátevő szüleik mit szóltak a párválasztásukhoz. Illetve arról, hogy Kopp Máriának miként sikerült összeegyeztetnie az anyaságot és a karriert. Az interjúból az is kiderül, hogy a szülői minta követése nem volt mindkét lány esetében teljesen zökkenőmentes. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.
www.valasz.hu