Meghívó az Ötkertbe!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_23844669_1856003197761390_6184636860260551935_n.jpgBeszélgetés és adomány gyűjtő est Böjte Csabával

Van egy programunk, amit minden évben úgy harangozunk be, mint az év egyik legfontosabb programja, de mondhatnánk a legértékesebbnek és legszebbnek is.
Böjte Csaba 2012-ben volt először vendégünk, zsúfolásig megtelt az Ötkert, egy gombostűt nem lehetett leejteni és ha választanunk kellene pár olyan programot, amit a Havervagy történetében a legemlékezetesebbek közül való, akkor ez mindenképp annak mondható. Akkor elhatároztuk, hogy Csaba testvér, minden évben, rendszeres vendége lesz a Havervagynak, s az év egyik legkedvesebb programja, nem csak nekünk...
Csaba testvér története 1992-ben kezdődik, amikor oltalmába fogad néhány utcagyereket, majd a lakatot leverve az elhagyott és évtizedek óta üresen álló ferences kolostorba költöznek. A román hatóságok ellenezték ezt a lépését és többször felszólították az épület elhagyására. Böjte atya válasza az volt, hogy a gyerekeket rakják az utcára a rendőrök. Ez nem történt meg, a történet pedig innen indul, ami azóta 3000 gyermek megmentésénél tart és több, mint 60 otthon létrehozásáról szól. Ezek a gyermekek nem csak otthont és élelmet kapnak, hanem olyan törődéssel, szeretettel és gondoskodással nőnek fel, hogy 18-20 éves korukra életrevaló felnőtt lesz belőlük és szinte kivétel nélkül megállják a helyüket az életben. Rendszeres vendég az estjeinken valamelyik gyermek is, aki Csaba testvér gondozásában nő fel.
A belépő 1000 Ft, amit ezúttal is Csaba testvér gyermekei támogatására fordítunk. Lehetőség lesz ezen felül is támogatni őt.
Ezek az esték tele vannak nevetéssel, jókedvvel, érzelmekkel, sokszor könnyekkel és meghatódással. Legalább egyszer Havervagyos körben is át kell éljük a szlogent és a szellemiséget, ami Csaba testvér egyik jelmondata:
Jónak lenni jó. 
Ha jössz, regisztrálj a havervagy.hu oldalon.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Isten a szeretet. Nem Ő hullatja az erdőinkre a kénes esőt, nem Ő szemeteli tele világunkat meggondolatlanul, nem is Ő dobja le az atombombát, nem Ő szervezi a világháborúkat, a veszekedéseket, az ellenségeskedést, nem Ő hagyja az úton az éhező gyermekeket, nem Ő készíti a kábítószert, hanem mi, emberek. A mi bűneink, vakságunk, butaságunk hozza a nyakunkra a sok bajt. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 25. vasárnap, Lajos és Patrícia napja van. Holnap Izsó napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Nagyon tetszik nekem...

Nagyon tetszik nekem az, hogy a mi Urunk, Jézus Krisztus, amikor a keresztet hordozta, nemkemény, hollywoodi mosollyal, egyenes derékkal, vasalt ingben vitte a keresztet.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube