"A GPS nem veti a szemünkre, hogy eltévedtünk"

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_helikondedikalason.jpgA 90. ünnepi könyvhét vendége volt ma Budapesten Böjte Csaba ferences szerzetes, aki bemutatta legújabb és egyben a sorozat utolsó füves könyvét "A Lélek lélegzetvétele" címmel. A pódiumon Süveges Gergő újságíró-műsorvezető kérdései mentén osztotta meg az olvasóközönséggel gondolatait.

Csaba testvér szerint új korszak előtt állunk: kezdünk tudatára ébredni Isten jelenlétének. Ő nem a világvégét várja, szerinte van tovább. A Jóisten, mikor ránk bízta a Föld benépesítését, gondozását, a Mennyek Országának építését, Teremtőként, jó szülőként nem olyan feladatot adott nekünk, melynek ne lenne megoldása. Nem utópiát kergetünk tehát! Abban is hisz, hogy minden emberben van egy hatodik érzék, amit ő lelkiismeretnek hív. Nem mutatható ki orvosilag, hogy létezik, mégis ez vezet bennünket születésünktől fogva Isten felé. Ez a beépített "mennyei GPS-ünk", mely - ha néha rövidebb-hosszabb időre ki is kapcsoljuk, nem érdekel, sőt, idegesít bennünket -, ha bekapcsoljuk, nem tesz szemrehányást, nem az okokat keresi, hanem ott, ahol éppen vagyunk, onnan mutatja meg a legrövidebb utat Urunk felé. 
A Lélek lélegzetvétele Karikó Éva szerkesztésében, a Helikon Kiadónál jelent meg. A könyvhét után megtalálható a könyvesboltokban.
dr. Sáhó Eszter
PR munkatárs

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A tökéletes szeretetet keressük sóvárogva ezen a földön, de ember soha nem tudja teljesen betölteni a vágyainkat. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 6. csütörtök, Berta és Bettina napja van. Holnap Ibolya napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A szeretetparancs

Jézusnak egyetlen parancsa van, a szeretetparancs.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube