"A GPS nem veti a szemünkre, hogy eltévedtünk"

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_helikondedikalason.jpgA 90. ünnepi könyvhét vendége volt ma Budapesten Böjte Csaba ferences szerzetes, aki bemutatta legújabb és egyben a sorozat utolsó füves könyvét "A Lélek lélegzetvétele" címmel. A pódiumon Süveges Gergő újságíró-műsorvezető kérdései mentén osztotta meg az olvasóközönséggel gondolatait.

Csaba testvér szerint új korszak előtt állunk: kezdünk tudatára ébredni Isten jelenlétének. Ő nem a világvégét várja, szerinte van tovább. A Jóisten, mikor ránk bízta a Föld benépesítését, gondozását, a Mennyek Országának építését, Teremtőként, jó szülőként nem olyan feladatot adott nekünk, melynek ne lenne megoldása. Nem utópiát kergetünk tehát! Abban is hisz, hogy minden emberben van egy hatodik érzék, amit ő lelkiismeretnek hív. Nem mutatható ki orvosilag, hogy létezik, mégis ez vezet bennünket születésünktől fogva Isten felé. Ez a beépített "mennyei GPS-ünk", mely - ha néha rövidebb-hosszabb időre ki is kapcsoljuk, nem érdekel, sőt, idegesít bennünket -, ha bekapcsoljuk, nem tesz szemrehányást, nem az okokat keresi, hanem ott, ahol éppen vagyunk, onnan mutatja meg a legrövidebb utat Urunk felé. 
A Lélek lélegzetvétele Karikó Éva szerkesztésében, a Helikon Kiadónál jelent meg. A könyvhét után megtalálható a könyvesboltokban.
dr. Sáhó Eszter
PR munkatárs

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ma 2019. július 19. péntek, Emília napja van. Holnap Illés napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Vegyük észre...

A Katolikus Egyház kétezer éves történelmében előforduló sajnálatos és szégyenteljes kisiklásokon, bűnökön lehet botránkozni, de legyünk legalább ilyen érzékenyek a mai korban meglévő igazságtalanságokra, erőszakra is!
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube