Fogyatékkal élők koncertje árvákért

ImageHangzásban és látványvilágban is bárhol megállná a helyét az a nagyszabású jótékonysági koncert, amelyet fogyatékkal élők készülnek adni neves előadókkal közösen november 14-én a Papp László Budapest Sportarénában.

 

 

A rendezvény az értelmi sérültekből álló Nemadomfel Együttes kezdeményezésére jön létre és fogyatékkal élő emberek szervezik népszerű sztárokkal együtt. A koncert fővédnökségét Sólyom Erzsébet, a köztársasági elnök felesége vállalta el, védnökei pedig Göncz Árpádné és Mádl Dalma.

Egyedülálló produkcióról van szó, hiszen olyan emberek szervezik a koncertet, akik maguk is segítségre, támogatásra szorulnak, mégsem saját cél vezérli őket: a rendezvény bevételét a Böjte Csaba által vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban élő közel 1500 gyerek támogatására, egy új otthon létrehozására fordítják.
A profi show-elemek mellett különleges zenei élménnyel gazdagodhatnak azok, akik a rendezvényre ellátogatnak, hiszen óriási sztárparádé várja az érdeklődőket. A Nemadomfel Együttes mellett és vele közösen fellép Presser Gábor, Rúzsa Magdi, Caramel, Kiki, Novák Péter, Mészáros Árpád Zsolt, Révész Sándor, Miller Zoltán, a 4for Dance, a Salsamor Táncegyüttes, a Gördülő Tánccsoport, Kállay Bori és a Jazz and More Kórus. Az est házigazdája Vitray Tamás és Várkonyi Attila lesz.
„Szeretek olyan dolgokban részt venni, amelyek mögött szép eszme van" - mondta Rúzsa Magdi a rendezvény kapcsán. „A felkérés azért is nagy öröm számomra, hiszen készült egy dal, amelyet a Nemadomfel Együttessel és sok más olyan nagy névvel együtt fogunk elénekelni, mint Révész Sándor, Kiki vagy Caramel" - tette hozzá.
A neves énekesek mellett ismert tánccsoportok is fellépnek az este folyamán az alkalomra összeállított produkcióval. Például a Salsamor Együttes több hónapja sérült fiatalokat tanít salsázni, hogy november 14-én közösen tudjanak kiállni az Aréna színpadára.
A koncert este hét órakor kezdődik, de előtte négy órától vásár nyílik, amelyen sérült emberek által készített termékek kaphatók. Az ebből befolyt összeget szintén az árva gyermekek javára fordítják.
„Az emberek sokszor elkeseredettek. Nehezen élnek vagy még többet szeretnének. S lám, itt vannak a sérült emberek, akik saját nehézségeik ellenére kitaláltak egy óriási programot, szerveznek, dolgoznak, készülnek. Ma a világot egyedül az összefogás viheti előre" - fogalmazott Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője.
A színes zenei programok mellett egyéb érdekességekkel is készülnek a szervezők. Nemrég zárult le a Nem Adom Fel Alapítvány, a Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Kamaszfesztivál Szervezőiroda támogatása által kiírt Jobb velünk a világ - Fogyatékosok az egészségesekért fotópályázat. A felhívásra 149 pályamunka érkezett, amelyek október 31. és november 13. között a Westend City Centerben, november 14-én pedig a Papp László Sportarénában rendezendő jótékonysági koncerten látható.
A koncertre jegyek kaphatók a www.ticketa.hu internetes oldalon és a helyszínen. A belépő ára 2500 forint. A nagycsaládosoknak és fogyatékos személyeknek 1200 forint. A támogatói jegy ötezer, a kiemelt támogatói jegy pedig tízezer forintba kerül.
A rendezvény előzetes sikerét jelzi, hogy már több, mint négyezer jegy kelt el. A szervezők azt remélik, hogy az esemény a társadalmi összefogás eddig soha nem látott példája lesz.
hirextra.hu