Meghívó december 4.-re

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_75594559_2789404131112381_8408310883297525760_o.jpgHagyományosan, az év egyik legszebb programja következik december 4.-én szerdán!

Ha ismered a Havervagyot, tudhatod jól, hogy finoman szólva nem felekezeti közösség vagyunk. Büszkék vagyunk a sokféleségünkre, a nyitottságunkra és mindezeken belül arra a mély- és erős haverságra, ami 8 éve köt össze minket Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel.
Csaba testvér meseszerű története 1993-ban Déván kezdődik, amikor is szokásos miséje előtt egy szegény asszony egy árva gyermeket hozott Csaba testvér elé, kérvén őt, hogy fogadja be. Csaba testvér azt mondta, hogy nincs erre lehetősége, majd felment felolvasni az aznapra előírt részt a Bibliából. Ebben a részben pont arról volt szó, hogy aki egyet befogad a legkisebbek közül, az engem fogad be. Lesétálva a pulpitusról, Csaba testvér már tudta, hogy be fogja fogadni azt a gyermeket, s innen indul a történet, ami ma 6000 gyermek befogadásáról, megmentéséről és felneveléséről szól, több mint 80 otthonnal Erdélyben.
Lenyűgöző és magával ragadó történet az övé, ami ugyanúgy lehetne pszichó est is a jóság és a szeretet pszichológiájáról, mint sikerstory történet is, hogy hogyan tud egy ferences rendi pap egy ekkora szervezetet működtetni, mindenhol megteremtve azt a szellemiséget, ami őt is körülveszi! Csaba testvér különleges képessége, hogy bárkinek a szívéhez tud szólni. 
Van még egy erős okunk arra, hogy elgyere jövő szerdán! 
Csaba testvér többször beszélt arról, hogy beszélgessünk el hajléktalanokkal vagy hívjuk meg őket egy kávéra! Vendégünk lesz négy férfi, akit elég közelről érint a téma. Részletesebben írunk róluk majd később. Egyik vendégünk felállt a hajléktalanságból, és ápolóként dolgozik a hajléktalan szállón, van köztük, aki mai napig hajléktalan és hajléktalan szállón él, s eljön közénk, aki 25 éve ápoló a Magyar Vöröskeresztnél, és a hajléktalanokból álló színtársulatot vezeti.
Csakhogy személyes húrokat is pengessek, különleges és nagyon erős élmény a velük való találkozás és személyes történetük.
Az est teljes bevételét Csaba testvér gyermekeinek támogatására fordítjuk. 
A belépő 1500 Ft.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Hihetetlen szabadságot jelent, hogy még ha milliók is mennek át a kezemen, nem kötődöm hozzájuk, eszem ágában sincs öröklakást építeni magamnak. A földi lim-lomok olyan mulandók, ezért én szeretnék inkább örök sátrat építeni magamnak és a szeretteimnek a túlvilágon.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. május 31. vasárnap, Angéla és Petronella napja van. Holnap Tünde napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A végtelen felé való sóvárgás

Az emberiséggel egykorú a végtelen felé való sóvárgás. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube