Millenium Máriával!

ImageFőegyházmegyénk gyermekei, hívei  jóban rosszban ezer éve Máriával járják életük útját. Szeretnénk tudatosan megköszönni ezt az ezer évet, és szeretnénk újra Mária kezébe helyezni életünket, otthonainkat, a legdrágább kincseinket a gyermekeinket.

Millenium Máriával!
Főegyházmegyénk gyermekei, hívei  jóban rosszban ezer éve Máriával járják életük útját. Szeretnénk tudatosan megköszönni ezt az ezer évet, és szeretnénk újra Mária kezébe helyezni életünket, otthonainkat, a legdrágább kincseinket a gyermekeinket.
Március 25 és Április 4 között, 12 napon keresztül szeretnénk székelyföldi otthonainkat meglátogatni a Csíksomlyói Szűzanya szobrával, hogy egy-egy szentmise keretén belül életünket, munkánkat a "térden álló mindenhatóság" kezébe helyezzük.  Erre az alkalomra rendeltem  kisebb nagyobb emlék plakettet, melyen Szent István jobbja látható ahogy népünket jelképező Magyar Koronát átnyújtja Máriának, ki az égből lenyúl, hogy átvegye azt. E kis kompozíció alá kértem, hogy írják oda az 1ooo számot, Főegyházmegyénk Millennium ünnepségének emlékére.  Szeretném, ezeket a jelképes plaketteket a szentmisékben megszentelni, hogy minden család vihessen magával haza belőlük. Gondolom, ha a szentmise alatt mindannyian gyónnának, áldoznának, és ha ezt az emlék plakettet imádkozva, egymás kezét fogva elhelyeznénk a házainkban, önmagunk életének koronáit felajánlva a Szépszeretet anyjának, akkor megújulna az életünk. Rendeltem ilyen kis nyakba akasztható emlék érmeket is, hogy emlékeztessen bennünket önmagunk felajánlására, a jubileumi ünnepségre.
Zarándok utunk állomásai:
Csak tervezet, kellene egyeztessetek a helybeli plébánosokkal...
Én rugalmas vagyok jöhettek javaslatokkal, mi belefér azt vállalom.

Március 25: 14.00 Torockó
                        19.00  Kolozsvár

Március 26: 18.00 Szováta

Március 27: 12.00 Székelyszentkirály
                          18.00 Kápolnásfalu
     Március 28: 11.00 Oroszhegy
                          17.00 Máréfalva
     Március 29: 11.00 Gyergyoszentmiklos
                         17.00 Gyergyóremete
    Március 30: 18.00 Hidegség
    Március 31: 18.00 Gyimesbükk
    Április     1: 18.00 Tusnádfürdő
    Április     2: 18.00 Bikszád
    Április     3: 14.00 Esztelnek
                         18.00 Kovászna
    Április     4: 11.00 Csíksomlyó

 

Szeretettel:

Cs.t.