Hamarosan startol az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_ae8b4cd50d404afab75a59f37fe3c2e3.jpgSzeptember 20-án immár nyolcadik alkalommal startol az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás, amelynek fő célja, hogy a határon túli magyarokkal való összetartozásra, sorsközösségre hívja fel a figyelmet.

A Gui Angéla által szervezett hatnapos esemény idén a Petőfi Sándor-emlékév apropóján a költő szülővárosából, Kiskőrösről rajtol, a résztvevők pedig Orosházát, Gyulát, Nagyszalontát, Nagyváradot, Székelyhidat, Nagykárolyt és Erdődöt érintve Koltón, a Teleki-kastélynál érnek célba. Az ötszáz kilométeres távot az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány felkért ultrafutói teljesítik, hozzájuk mindennap két-három ponton lehet majd csatlakozni.
A véradás – amelyre Kiskőrösön, Orosházán és Gyulán lesz lehetőség – és az adománygyűjtés idén is a kezdeményezés fontos részét képezi, így a jótékonysági futás résztvevői a magyar–román határt elhagyva Böjte Csaba három gyermekotthonába, a nagyszalontai, a nagyváradi és a székelyhídi otthonokba is befutnak, ahová sporteszközöket és egy-egy új sportcipőt is visznek.
A célba érkezés helyszínén szintén több száz nehéz sorsú gyermek várja majd a futókat, továbbá két kárpátaljai gyermekotthon lakói és a Regőczi Alapítvány által támogatott, a koronavírus miatt árván vagy félárván maradt gyermekek is Koltóra érkeznek.
A szervezők egyebek mellett táncházzal, lovas körhintával, patkó- és kötéldobálással, egyensúlyozós játékokkal, hordólovaglással, gólyalábbal, valamint kézműves-foglalkozásokkal és sportprogramokkal szórakoztatják majd a gyermekeket. 
www.magyarnemzet.hu