2370 gyermek a sókatedrálisban

ImageNegyedik alkalommal tartották a parajdi sóbányában a Kárpát-medence legnagyobb gyermekkarácsonyát: a dévai Szent Ferenc Alapítvány parajdi Szent Borbála Napközi Otthona szervezésében a karácsonyváró ünnepségen az erdélyi napközik 2370 gyermekét ajándékozták meg ünnepi műsorral és egy-egy cipősdoboznyi meglepetéssel.

Kovács Ágnes és Engi Ágnes nevelőnők, az alapítvány külföldi és belföldi támogatói valamint helyi segítőik felejthetetlen ünnepséggel kedveskedtek a szerény körülmények között élő gyermekeknek.
A budapesti Térszínház művészei betlehemes játékot mutattak be, a Marosszéki Kodály Zoltán gyermekkórus az Iskolanővérek vezetésével karácsonyi hangversennyel ajándékozta meg a gyermeknépet és a szépszámú felnőtt kísérőiket a sószentélyben. Ugyanakkor a szervező napközi otthon gyermekei is színpadra léptek. A szentendrei Vörös László és Erika baráti társasága, mint önkéntesek, segítettek a csomagosztásnál. A Baptista Szeretetszolgálat és számtalan jó szándékú ember cipősdoboznyi szeretetajándékából jutott minden gyermeknek.
Böjte Csaba ferences A gyermekek barátja oklevelet adott át azoknak a jótevőiknek, akik egész évben kiemelkedően segítik az alapítvány tevékenyégét. Csaba testvér kérdésünkre elmondta: amint az alapítvány által gondozott gyermekek létszáma növekedett egyre nagyobb templomban tartották ünnepélyüket. „Kinőttek” minden kőtemplomot, így a sóbánya vezetősége fogadta be legnagyobb rendezvényüket. Ingyen szállítja a bányavállalat a résztvevőket, és segítik, hogy gördülékeny legyen a mélybe szállás.
A Donáth Franciska néni által vezetett helyi Clarissza Nőszövetség tagjai pedig meleg teával, finom kaláccsal kínálták meg a sok-sok vendéget.
Molnár Melinda