Adj örömmel!- VIII. Szeretet Napok Győrben az erdélyi gyermekekért

ImageNyolcadik alkalommal rendezik meg Győrben a kétnapos jótékonysági programsorozatot, melynek célja ezúttal is az erdélyi árva, illetve szegénysorsú gyermekek megsegítése és Böjte Csaba missziójának támogatása. A Szeretet Napok rendezője a Győri Püspökség, illetve a Győri Egyházmegyei Szent Erzsébet Caritas Alapítvány

Böjte Csaba és a gyermekek április 16-án este érkeznek a városba, és  győri családokkal találkoznak, akiknél szállást kapnak. 17-én 19 órától jótékonysági bál és művészeti árverés lesz a Hotel Konferenciában.
ImageÁprilis 18-án 10 órakor püspöki szentmisével kezdődik a program, majd 11 órától szabadtéri gasztronómiai és művészeti fesztivál lesz a bazilika melletti Apor téren, illetve a Káptalandombon. A győri éttermek faházakban kínálják főztjüket, melyek egységes menüáron vásárolhatók meg. Lesz misebor-kóstolós faház Papp Endrével, valamint „házi süti tobzódó”, ahol győri háziasszonyok finomságait lehet megvásárolni a megyéspüspöktől, illetve Juhász Judittól, a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgatóhelyettes asszonyától. A gyerekeket játszóház, kisállat-simogató, valamint ugrálóvár várja.
A színpadon egymást követik az előadók, többek között Giovannini Kornél bábművész és barátai, a Pannon Quartett, Miklóssy József nótaénekes, a Barangoló Együttes. Fellép a Magyar Katolikus Rádió zenés irodalmi színpada és az erdélyi gyermekek. Lesz gasztronómiai vetélkedő és beszélgetés Csaba testvérrel. A műsort Morvai Noémi és Banner Géza vezeti.
ImageA Szeretet Napok házigazdája: Pápai Lajos győri püspök. A kétnapos program bevételét várhatóan nyár elején adják át Böjte Csabának. A rendezvény médiapartnere a Duna Televízió.
Magyar Kurír