Vasárnapi mise meghívó

Meghívó! Segítsünk az iszapkatasztrófa áldozatainak és építsünk egy családnak otthont !

A Kárpát - Medence Jövőjéért Alapítvány szeretne egy 80nm2-es HÁZAT építeni Devecseren egy olyan rászoruló család számára, akinek a házát elvitte a vörösiszap, akinek ez az egyetlen lehetősége, hogy újra tudja kezdeni az életét.
Az Alapítvány felvette a kapcsolatot Devecser Polgármesterével, aki nagy örömmel vette a kezdeményezést. A devecseri Önkormányzat egy építési telket, egy típustervet és az engedélyeket biztosítja, a Kárpát - Medence Jövőjéért Alapítvány pedig az Ipari Automatizálásban dolgozó cégeket megszólítva 3 hét alatt eddig mintegy 4 millió forintot gyűjtött össze, mely közel a ház fele.
Kezdeményezésünkhöz csatlakozott Böjte Csaba Erdélyben élő ferences szerzetes is, aki több mint 2.000 gyermekről gondoskodik Erdély számos területén. Csaba testvér, aki Magyarországon a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója nagyon fontosnak érzi, hogy azt a szeretetet, amit az Anyaországtól eddig kapott a maga szerény módján viszonozza, segítse a Magyarországon bajba jutottakat is. Ez év őszén Borsod megyében az általa gyűjtött 1 millió forinttal támogatta az árvíz sújtotta családokat.
Első szóra vállalta Csaba testvér, hogy a fenti célra 2010 november 14.-én, vasárnap este 19.00-kor a Budai Ciszterci Szent Imre Templomban szentmisét mond és gyűjtést szervez a Dévai Szent Ferenc Alapítvány és a Kárpát - Medence Jövőjéért Alapítvány közös szervezésében. A befolyt összegből tégla, ablak csempe és cserép lesz, amivel fedelet tudunk adni közösen egy igazán rászoruló családnak.
Kérjük Ön is támogassa az építkezést, akár anyagiakkal akár pedig azzal, hogy önkéntesként részt vesz az építkezésben. A www.jovoert.eu honlapon lehet jelentkezni, megtekinteni a házépítésre gyűjtött pénz állását, illetve nyomon követni az építkezést. Szervezésükben eddig több mint 30- an jelezték, hogy önkéntesként néhány napra személyes munkájukkal járulnak hozzá egy családi ház felépítéséhez.
Reméljük a fenti célunkat Ön is tudja támogatni és akár anyagiakkal akár személyes munkával részt vesz ezen nemes cél megvalósításában.

Manninger Gusztáv

Kárpát - Medence Jövőjéért Alapítvány

Elnöke

Vásárhelyi Tamás

Dévai Szent Ferenc Alapítvány

elnöke