Európai Polgár Díjjal tüntetik ki Böjte Csabát

Böjte Csaba ferences testvér Európai Polgár Díj kitűntetést kapott. A díj odaítélése méltó jele annak, hogy a ferences szerzetes tevékenységét európai szellemiségű munkának tartják. Böjte Csaba európai példakép, munkássága pedig mintául szolgál egész Európa számára.

Böjte Csaba 1992 óta végzett tevékenysége, azaz a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozása, építése, és a mára már 62 helyszínen, közel 2200 gyermek számára nyújtott segítő kéz európai értéket hordoz magában és európai figyelmet érdemel. Az Európai Polgár Díj odaítélése ennek a felbecsülhetetlenül fontos munkának az elismerése. Csaba testvér mindegyik gyermeknek ismeri személyes történetét, nevükön szólítja őket és pótolja számukra azt a szeretetet nemzetiségtől és származástól függetlenül, amit amúgy nélkülöznének. Csaba testvér munkája az európai szellemiséget hordozza magában, hiszen hozzájárul a kölcsönös megértés és az integráció elősegítéséhez nem csak nemzeti, hanem nemzetközi szinten is.
Az Európai Polgár Díj átadásáról az Európai Parlament elnöke, Jerzy Buzek vezette bizottság döntött. A díj jelöltjeire európai parlamenti képviselők tehettek javaslatot. Böjte Csaba munkáját Gál Kinga néppárti európai parlamenti képviselő méltatta felterjesztésében.
galkinga.hu