Európai Polgár Díjjal tüntetik ki Böjte Csabát

Böjte Csaba ferences testvér Európai Polgár Díj kitűntetést kapott. A díj odaítélése méltó jele annak, hogy a ferences szerzetes tevékenységét európai szellemiségű munkának tartják. Böjte Csaba európai példakép, munkássága pedig mintául szolgál egész Európa számára.

Böjte Csaba 1992 óta végzett tevékenysége, azaz a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozása, építése, és a mára már 62 helyszínen, közel 2200 gyermek számára nyújtott segítő kéz európai értéket hordoz magában és európai figyelmet érdemel. Az Európai Polgár Díj odaítélése ennek a felbecsülhetetlenül fontos munkának az elismerése. Csaba testvér mindegyik gyermeknek ismeri személyes történetét, nevükön szólítja őket és pótolja számukra azt a szeretetet nemzetiségtől és származástól függetlenül, amit amúgy nélkülöznének. Csaba testvér munkája az európai szellemiséget hordozza magában, hiszen hozzájárul a kölcsönös megértés és az integráció elősegítéséhez nem csak nemzeti, hanem nemzetközi szinten is.
Az Európai Polgár Díj átadásáról az Európai Parlament elnöke, Jerzy Buzek vezette bizottság döntött. A díj jelöltjeire európai parlamenti képviselők tehettek javaslatot. Böjte Csaba munkáját Gál Kinga néppárti európai parlamenti képviselő méltatta felterjesztésében.
galkinga.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mindannyian „meg kaptuk a meghívót a mennyei lakomára”, az Isten és az ember „egy asztalhoz ülhet”, és hiszem, hogy ezeket a legbensőbb tiszta vágyainkat Isten be fogja tölteni. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 10. hétfő, Lőrinc napja van. Holnap Zsuzsanna és Tiborc napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A kereszténység első ezeréves történelme

A kereszténység első ezeréves történelmében is voltak csoportok, akik az apostoli tanítással  szembehelyezkedtek, voltak, akik Krisztus istenségét, mások emberségét tagadták, mégsem végezték ki őket. A hitüket azzal védték, hogy ők maguk adták életüket érte.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube