Szeretetnapok Győrben az erdélyi gyermekekért

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_1149700_nagy.jpgSzegény sorsú erdélyi gyermekek megsegítésére szeretetnapokat rendez a Győri Püspökség május 28-29-én Győrött.

J. Kovács Andrea szervező, a püspökség sajtóreferense elmondta, hogy a szombati jótékonysági bált vasárnap szabadtéri fesztivál követi, amelynek programján a Kovásznáról érkező vendég gyermekek is előadják műsorukat. A színes rendezvénynek, amely éppen gyermeknapra esik, az Apor Vilmos tér ad otthont a Káptalandombon.
Az érdeklődők találkozhatnak Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel, aki közel két évtizede elindította a gyermekmentő missziót Erdélyben. A Szent Ferenc Alapítvány gyermekvédelmi tevékenysége nyomán ma már hatvanegy helyszínen, köztük Gyulafehérváron és Torockón, Szovátán és Kolozsváron, Tusnádfürdőn és Déván 2100-nál több nehézsorsú gyermeket gondoznak. Ezt a tevékenységet az elmúlt nyolc évben összesen 37 millió forinttal támogatták a győri szeretetnapok résztvevői, akik műtárgyak felajánlásával, szponzorálással vagy éppen saját munkájukkal segítettek.
A szervezők idén is számítanak a győri vendéglősök, cukrászatok, civil egyesületek és magánszemélyek támogatására – közölte J. Kovács Andrea, hozzátéve, hogy a kovásznai gyerekeket győri családok látják majd vendégül otthonukban.
InfoRádió / MTI

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Minden kis patak előbb-utóbb beleömlik a tengerbe, különben elmocsarasodik, megposhad a vize. Számomra Isten az óceán, amely felé az én kis csermelyem igyekszik. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 4. kedd, Domonkos és Dominika napja van. Holnap Krisztina napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ragaszkodás

Az ószövetségből is ki tudnánk ollózni olyan prófétai szavakat, hogy a legelvetemültebb antiszemita nem mond olyanokat.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube