Gyereknapot szerveztek Böjte Csaba pártfogoltjainak

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Gyermeknap-mehkereken/viewsize/DSCF4683.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Gyermeknap-mehkereken/viewsize/DSCF4683.jpg'

DSCF4683.jpgA Méhkeréki Ortodox Fiatalok immáron második alkalommal szereztek felejthetetlen pillanatokat a Böjte Csaba ferences szerzetes nevével fémjelzett dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai otthona lakóinak.

A zömében románok lakta település fiataljai gyermeknapra invitálták meg a hányatott sorsú apróságokat, illetve nevelőiket. Mintegy nyolcvan gyermekkel érkeztek meg nevelőikkel Méhkerékre.
— Három éve kerültünk kapcsolatba a nagyszalontai otthonnal. Nagyon megérintett, amit Arany János szülővárosában, a dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonában láttunk. A kapcsolatfelvételt követően Böjte Csaba szerzetes is járt Méhkeréken, s ennek köszönhetően még szorosabbra fűztük a szálakat. Azóta többször vittünk már különböző adományokat, és idén már másodszorra szerveztünk Méhkeréken gyermeknapot a szalontai gyermekeknek — tekintett vissza az elmúlt évekre is Ruzsa Róbert, a Méhkeréki Ortodox Fiatalok vezetője.
Szavaiból kiviláglott: délelőtt a Sarkad és Térsége Szabadidő Lovas, Fogathajtó Sport Klub méhkeréki tagjainak jóvoltából csikósbemutatót láthattak, sétakocsikázhattak az apróságok. Később szentmisén is részt vettek, de arcfestés, aszfaltrajverseny, s estére tábortűz is színesíti a programot. Beszélgetésünknek rendőrautó szirénája vet véget.
Szó szerint megszállják a fegyverzettechnikai bemutatót tartó Ruzsa János századost, a Sarkadi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadóját az apróságok.
— Ha megnövök, én is rendőr leszek — mondja egy pajzzsal, tonfával felvértezett pöttöm legényke, miközben Kiss Sándor főtörzsőrmestert nyaggatja ujjlenyomata elkészítéséért.
A csíkszeredai születésű, 22 esztendős, civilben kereskedelmi végzettséggel rendelkező Péter Mónika egy éve dolgozik a nagyszalontai otthonban, s tizenegy fiút nevel.
— Hat és tizennyolc év közötti fiaim vannak, de nincsen különösebb gond velük. Tulajdonképpen édesanyám után kerültem kapcsolatba a Szent Ferenc Alapítvánnyal, hiszen ő Szalontán nevelősködött.
Én az elején csak önkéntesként segítettem. Aztán úgy megszerettem, hogy magam is ezt a hivatást választottam. Nagyon nagy szükségük van a törődésre, s rettenetesen hálásak a szeretetért — mondta a méhkeréki kapcsolatnak köszönhetőn, Ruzsa Róbert személyében párra is talált Péter Mónika.
www.beol.hu

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mindannyian „meg kaptuk a meghívót a mennyei lakomára”, az Isten és az ember „egy asztalhoz ülhet”, és hiszem, hogy ezeket a legbensőbb tiszta vágyainkat Isten be fogja tölteni. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 10. hétfő, Lőrinc napja van. Holnap Zsuzsanna és Tiborc napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A kereszténység első ezeréves történelme

A kereszténység első ezeréves történelmében is voltak csoportok, akik az apostoli tanítással  szembehelyezkedtek, voltak, akik Krisztus istenségét, mások emberségét tagadták, mégsem végezték ki őket. A hitüket azzal védték, hogy ők maguk adták életüket érte.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube