Szent Antal-napi szentmisére, gyermek- és liliomáldásra

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Paduai-szent-antal/viewsize/img_3371.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Paduai-szent-antal/viewsize/img_3371.jpg'

img_3371.jpgSzerdán 13-án második alkalommal vonulunk fel gyermekeink, családunk társaságában a Csíksomlyói kegytemplomhoz a 19 órától kezdődő Szent Antal-napi szentmisére, gyermek- és liliomáldásra.

 

Június 13-án, szerdán Páduai Szent Antal ünnepe. Reggel 8 órától szentmise a kegytemplomban. Jó idő esetén a fél 11 órakor kezdődő szentmise a Szent Antal kápolnánál lesz. 1720-tól kezdve kereszt alatt körmenetben imádkozva vonultak a diákok a Szent Antal kápolnához, a körmeneten a Labarumot is vitték. Ennek a szép szokásnak a felelevenítésére szerdán a Segítő Mária Gimnázim képviselői 9 óra után gyülekezni fognak a kegytemplom előtt, ahonnan fél 10-kor körmenetben imdulnak a kápolnához. Akik a körmenettel szeretnének felvonulni fél 10-re jöjjenek a kegytemplomhoz. Az ünnepi szentmise fél 11-órakor kezdődik. Este 7 órakor kezdődő szentmisében fogjuk a gyerekeket megáldani.
Csaba testvér
Találkozás a MÁG előtt 18.15-kor, hogy nyugodt tempóban érkezhessünk a kegytemplomhoz, ahol a Szent István-ház gyermekei fogadnak minket, majd a templomkertben hallgatjuk meg a misét. Lesznek padok, de a további kényelem kedvéért lehet vinni magunkkal pokrócokat, és a fehér liliomot se felejtsétek otthon. Páduai Szent Antal a 13. század kiemelkedő hithirdetője volt, hallgatóinak száma néha a harminc ezret is elérte. Arra is volt példa, hogy a város püspöke és papjai is hallgatták a beszédét, és néha késő éjszakáig gyóntatott. Még csak 36 évesen egészsége annyira leromlott, hogy egy közeli remeteségbe húzódott vissza, hogy itt elmélkedjen, imádkozzon. Június 13-án, egy keddi napon halt meg, és Páduában temették el. Temetése napján sok csodás gyógyulás történt.
Mindenkit szeretettel várunk, a múlt éves felvonulásunkra alapozva, azt gondolom, hogy ebben az évben még több család tudna, és fog  kivonulni a MÁG elől Csíksomlyóra. A gyermekvállalás népszerűsítése, a család, a közösség ereje mindannyiunk célja, büszkesége, az egységünk jelképe.
Szeretettel,
Bea

Páduai Szent Antal élete

 

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mindannyian „meg kaptuk a meghívót a mennyei lakomára”, az Isten és az ember „egy asztalhoz ülhet”, és hiszem, hogy ezeket a legbensőbb tiszta vágyainkat Isten be fogja tölteni. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 10. hétfő, Lőrinc napja van. Holnap Zsuzsanna és Tiborc napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A kereszténység első ezeréves történelme

A kereszténység első ezeréves történelmében is voltak csoportok, akik az apostoli tanítással  szembehelyezkedtek, voltak, akik Krisztus istenségét, mások emberségét tagadták, mégsem végezték ki őket. A hitüket azzal védték, hogy ők maguk adták életüket érte.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube