Utcabállá alakult a könyves seregszemle

Táncra perdült szombat este a Könyvek éjszakáján a 83. Ünnepi Könyvhét közönsége, a kiadók borokkal, pogácsával, házi süteményekkel kínálták a fesztiválvendégeket.

Az időnként eleredő eső sem zavarta meg a 83. Ünnepi Könyvhét immár hagyományos rendezvényét, a Könyvek éjszakáját, amelyre a kiadók az idén is rendhagyó programokkal készültek. Estére több standon előkerült a gitár, írók, meghívott zenészek varázsoltak laza hangulatot a budapesti Vörösmarty térre. A Jelenkor Kiadó standjánál például fiatal írók olvastak fel műveikből, az elhangzó szövegek között két gitárral rögtönöztek átkötő zenét.
A leghosszabb sor a Helikon Kiadó standjánál kígyózott ahol, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes dedikálta új könyvét, A szeretet bölcsőjét. Az MTI-nek az egyik sorban álló elmondta, a kötetet fiának szánja, aki éppen nősülni készül.
Sokan dedikáltatták Parti Nagy Lajossal is új könyvét, a Fülkeforr és vidéke - Magyar mesék című kötetet a Magvető Kiadó standjánál. A dedikálást a már hagyományosnak számító borozás követte, a kiadó az idén is írókat kért fel arra, hogy vendégeljék meg az olvasókat. A szerzők, Esterházy Péter, Grecsó Krisztián, Závada Pál és Parti Nagy Lajos mindenkinek teletöltötték a poharát, ha kérte. A Scolar Kiadónál házi süteménnyel és borral vendégelték meg az arra járókat, az egyik gyerekkönyvkiadónál málnafröccs, a Librinél pedig egy tequila sunrise koktél várta a vásárlókat.
Az Oroszlános kútnál felállított színpad előtt mintegy százan perdültek táncra, a tömeget nem zavarta az sem, hogy néhány méterrel arrébb szintén élőzene szórakoztatta a közönséget.
Az MTI által megkérdezett kiadók arról számoltak be, hogy pénteken nem volt erős forgalom, de ezt a szombaton kilátogató közönség némiképp kompenzálta.
mti/para

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

…arra gondoltam, jó lenne találkozni egy boldog emberrel. Akármerre keresgéltem, azt láttam, hogy igazából csak azok az emberek kiegyensúlyozottak, akik Istent keresik, az Ő közelében élnek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 8. szombat, László napja van. Holnap Emőd napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Gyerekkoromban...

Gyerekkoromban a kedves húgommal gyakran összeszólalkoztunk, még össze is verekedtünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube