A ferences polihisztor

325 éve halt meg Kájoni János „a ferences polihisztor” címmel felvezetőt mond: Papp Ágnes zenetörténész, az egyesületi tagság felvételeivel.

Kájoni lelki-szellemi hagyatéka nyomában - a ferences szellemiség Erdélyben címmel tanulságos gondolatok és dallamok hangzanak el meghívott vendégeinktől: Böjte Csaba testvér lélek-építő elmélkedése közben a Kájoni-zsoltárok feldolgozását megszólaltató csíkszeredai ROLE zenekar csodálatos muzsikájából (Kájoni miserend, Reneszánsz, Mária-énekek c. művekből) hallgathatunk részleteket.
Néhány forrásrészlet felolvasásával - a Balassi Intézet budapesti Márton Áron Szakkollégiumában tanuló csángóföldi diákok: Gál Emilia (Magyarfalu) ésBotezatu Izabella (Klézse) közreműködésével - is emlékezünk a nagy tudású énekeskönyv-szerkesztő, orgonista és hangszerkészítő szerzetesre.
Az est házigazdái: Nagy Andrea és Messik Miklós
Helyszín: a Mátyás-templom plébániájának díszterme, Budapest, Országház u. 14.
Időpont: 2012. november 7. (szerda) 18.00 óra
Rendezvényeinkhez a helyszínt a Budavári Nagyboldogasszony Főplébánia biztosítja!

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

…életünkben nem babra megy, hanem élesben zajlik a játék: ha szíven talál a golyó, elér a szívinfarktus, elgázol az autó, akkor tényleg meghalsz, nincsen újrakezdés. Ha netán lenne lélekvándorlás, egy keresztény ember semmit nem veszít, de az, aki lazán éli az életét, nagyon pórul jár. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. december 1. kedd, Elza napja van. Holnap Melinda és Vivien napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Vihar

Hiszek a vihar utáni holnapban, mert Isten gyermekei, az emberek nem statikus, ércbe öntött, merev entitások, pillanatnyi vakságuk, hihetetlen kapzsiságuk, egymásra való acsarkodásuk el fog szállni, és lelkük Isten adta szépsége fel fog ragyogni, hisz mindannyian fény felé hajló, igazságot kereső, dinamikusan fejlődő, maréknyi porból született teremtmények vagyunk. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube