St. Martin megint…HÚSZ

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Megemlekezes-tatardombnal-12/viewsize/DSC_7044.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Megemlekezes-tatardombnal-12/viewsize/DSC_7044.jpg'

DSC_7044.jpg„A napokban jelenik meg legújabb albumom, melyen 10 dal szerepel. Örülök, hogy a délszláv zene temperamentumos világát a közönség elfogadta tőlem, ezért is folytattam előző lemezem hangulatát! Életem legjobb lemezének ez a párja!

Az új CD-én helyet kap a ringató, 7/8-os macedón muzsika, „Egy álarc titkos mosolya” címmel, a fűszeres alexandriai éjszakát idéző „Sivatagi tánc”, a pánsípon és furulyán megszólaltatott „ Darvaza”, mely a misztérium világát mutatja meg.
Kiemelném a „Mindörökké Ária” alkotást, melyet egy 18 fős szimfonikus zenekar kíséretében játszom vokállal. Ehhez a dalhoz igen szoros érzelmek kötnek. A stúdiófelvétel napján tudtam meg, hogy fiam Norman a drezdai Operában főszerepet fog énekelni.
Egy szülőnek nincs annál fontosabb, hogy gyermeke helyén legyen a világban, rátaláljon a boldogságra és sikerre. Ez a gyönyörű lírai dal kifejezi azt a megnyugvást, azt a nagy súlyt hordozó, de mégis könnyű lelkiállapotot, amit a drezdai Operaház nézőterén ülve éreztem, tudván azt, hogy fiam most végtelenül BOLDOG.
A címben szereplő 20-as szám nem csak az én eddig megjelent kiadványaim számát jelzi.
Az idén lesz 20 éves, a Böjte Csaba által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány, valamint a Duna TV, így ebből született egy csodálatosnak ígérkező együttműködés.
Ezen az albumomon feldolgoztam Leonard Cohen „Hallelujah” című szerzeményét, melyből videoklip is készült.
A klipet Csíkdánfalván, Gyergyószárhegyen a Lázár Kastélyban, majd Tatárdombon és Csíksomlyón forgattuk. Böjte Csaba „gyermekei” tevékeny részesei voltak a munkának, hangjukat és arcukat adták a videókliphez.
Kint létünk során egy olyan világot tapasztalhattunk meg, mely talán soha nem fog megromlani! „Tiszta anyagból” készült ott ember és táj, gondolat és tett.
Szeretném felajánlani a „St.Martin megint HÚSZ” című, legújabb lemezem, 2012. december 31-ig elfogyott példányszám, rám eső részének teljes bevételét, segítségként a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak!
St. Martin
lapszemle.ro