Gyergyószentmiklós csatlakozik Böjte Csaba Tündérkert-programjához

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_c_bojtefa2.jpg„Tegyük Tündérkertté szülőföldünket,Gyergyószentmiklóst!” jelszóval buzdítja a lakosságot Gyergyószentmiklós önkormányzata a facsemeték elültetésére – tájékoztat a maszol.ro.

A kezdeményezés keretében az önkormányzat száz darab gyümölcsfacsemetét adományoz gyergyószentmiklósi lakhellyel rendelkező magánszemélyeknek, akik vállalják, hogy első termésükből az árvák részére is visznek kóstolót.
„A fa a fejlődés, a megmaradás, a közösségi jövő szimbóluma, amely érett, zamatos gyümölcsöket terem majd a családok, gyermekek, a közösség számára” – szól a polgármesteri hivatal sajtóközleménye.
Az alma-, körte-, meggy- és szilvacsemetéket a városi zöldségpiac bejáratánál március 28-án pénteken 16 és 18 óra között vehetik át azok a lakók, akik csatlakoznának a programhoz. Az igénylőket érkezési sorrendben szolgálják ki, és amennyiben nem sikerül minden csemetének gazdát találni, szombaton is lehet jelentkezni, szintén a városi piac bejáratánál.
Ugyanakkor köztéri faültetést is szervez az önkormányzat, melyre a Föld napja alkalmával kerül sor: száz darab sorfacsemetét ültetnek el a köztereken az önkormányzat alkalmazottai, a lakosság és a zöld szervezetek bevonásával.
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ahogy a virág vágyik a fény után, hajlik a Nap felé, bennünk is megvan a végtelen jóság, szeretet, megértés, igazság, bölcsesség iránti vágy, és az a szép, hogy Istenben mindezeket megtaláljuk.(Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 9. vasárnap, Emőd napja van. Holnap Lőrinc napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Gondoljunk

Gondoljunk az egyházüldözésekre, amikor vadállatokkal tépették szét őket, máglyán égették el, csonkították meg a katolikusok millióit, akik a pogányok vagy a más vallásúak hitét nem vették át.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube