Gyergyószentmiklós csatlakozik Böjte Csaba Tündérkert-programjához

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_c_bojtefa2.jpg„Tegyük Tündérkertté szülőföldünket,Gyergyószentmiklóst!” jelszóval buzdítja a lakosságot Gyergyószentmiklós önkormányzata a facsemeték elültetésére – tájékoztat a maszol.ro.

A kezdeményezés keretében az önkormányzat száz darab gyümölcsfacsemetét adományoz gyergyószentmiklósi lakhellyel rendelkező magánszemélyeknek, akik vállalják, hogy első termésükből az árvák részére is visznek kóstolót.
„A fa a fejlődés, a megmaradás, a közösségi jövő szimbóluma, amely érett, zamatos gyümölcsöket terem majd a családok, gyermekek, a közösség számára” – szól a polgármesteri hivatal sajtóközleménye.
Az alma-, körte-, meggy- és szilvacsemetéket a városi zöldségpiac bejáratánál március 28-án pénteken 16 és 18 óra között vehetik át azok a lakók, akik csatlakoznának a programhoz. Az igénylőket érkezési sorrendben szolgálják ki, és amennyiben nem sikerül minden csemetének gazdát találni, szombaton is lehet jelentkezni, szintén a városi piac bejáratánál.
Ugyanakkor köztéri faültetést is szervez az önkormányzat, melyre a Föld napja alkalmával kerül sor: száz darab sorfacsemetét ültetnek el a köztereken az önkormányzat alkalmazottai, a lakosság és a zöld szervezetek bevonásával.
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ma 2019. július 20. szombat, Illés napja van. Holnap Dániel és Daniella napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az irgalmas szeretet bűnöket töröl el

A Szentírás világosan leírja, hogy az irgalmas szeretet bűnöket töröl el.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube