Csíkszeredai beszámoló 2007

ImageCsíkszeredában ballagtak a szakmunkás végzőseink

Izgalommal telt nap előzte meg a ballagási napot, hiszen mindenkinek öltönyöket kellet beszerezni, ha úgy tetszik  akkor testre szabni, majd fehér ingeket, öltönyhöz illő cipőt, zoknit stb. Hála Istenek sikerült ezeket a fontos dolgokat közösen a fiúkkal megoldjuk.

Este megérkezett az egyetlen Dévai képviselet Horvát Levente testvére Jancsi, nagy volt az öröm a fiúk körében, végre egy családtag!

 

Az iskola focipályájára, ahol az ünnepséget tartották hat végzős osztály vonult ki énekelve, köztük a mi fiaink is:

- Ciausu Gyuri

- Oltean  Gyuri

- Horvát Levente

- Pop Dorel és

- Szabó Péter

Sajnálattal tapasztaltam, hogy Novák Péter nem ballagott, az indok az, hogy Ő jövőben folytatni szeretné a gimnáziumot, és majd akkor ballag.

Tűző napon, ünnepi beszédek végeérhetetlen sorai követték egymást, de elégtételünkre szolgált az egyházak képviseletében Hegyi István tiszteletes szép szavai, amit a végzősöknek útravalóul feltarisznyált.

 

A  jókedvű diáktársak versei és szép dalai után díjkiosztásra került a sor, sok diplomát, könyvet és még pénzjutalmat is kaptak a diákok. Igazából nem is figyeltük feleségemmel Magdikával a neveket de egy nevet azért mégis örömmel fedeztünk fel  amikor az igazgató kiszólította Pop Dorel Viorelt akinek két oklevelet  nyújtott át. Az asztalos szakosztály első tanulója és a legjobb asztalos okleveleket vehette át a Szent Ferenc Alapítvány gyermeke. Bevallom férfiasan nem csak meglepődtem hanem meg is hatódtam örömemben.

 

A ballagás végén mint két szülő egy öl virággal  léptünk az osztályba, hogy átadhassuk fiainknak a szeretet virágait. Természetesen minden osztálytársnak gratuláltunk de elsőként osztályfőnöküknek Albert Imrének.

 

Majd egy fényképészt is sikerült elcsípni a nagy tömegből és így emlékül mindenki megőrizhet egy pár képet a nagy eseményről.

Egy szép közös ünnepi ebéddel folytattuk a napot ahová meghívtuk Albert Imrét, Csíszér Mária tanárnőt, Szabó Péter keresztanyát és Józsi testvérét is.

 

Mi úgy gondoltuk feleségemmel Magdikával, hogy a virágcsokorral és a szép lelki könyv ajándékkal együtt az ebéd is a mi ajándékunk lesz a fiúknak.

A finom ételek fogyasztása szép közösségé formálta az asztalt körülvevő ünneplő testvéreinket. A fiúk vidámak voltak és felszabadultak,  kérésükre még táncra is perdültünk Magdikával és tanárnőjükkel.
Már a kávét iszogattuk mikor egy kedves barátom keresett telefonon Kolozsvárról aki  műanyag elemekből készült székek gyártásával foglalkozik. Beszélgetésünk végén megemlítettem, hogy éppen ballagási ebéden vagyunk a nevelt fiainknak, amihez gratulált és szerényen felajánlotta a teljes ebédünk költségeinek kifizetését. Természetesen elfogadtam és megköszöntem neki, majd Istenek a gondviselő szeretetét.

Az asztalhoz visszatérve elmeséltem mindenkinek a történetet, és  így mindannyian tanúi lehettünk Isten gondviselő jóságos szeretetének, Csaba barátom révén.

 

Azt is fölajánlotta, hogy a Kolozsvári székhelyű cégjéhez szívesen alkalmaz Sz. Ferenc Alapítványi végzős gyerekeket.

Én megköszönöm Istenek mindennemű segítségét, beleértve a tanárok gondviselő szeretetét, a keresztszülők gondoskodását és mindenkinek, aki bármi módon segítette a fiúkat az elmúlt tanévben.

 

Kívánok a gyermekeknek sok sikert a vizsgához, kitartást a még hátralévő három hét gyakorlathoz és természetesen jó pihenést a vakációban.

Isten áldása kísérjen mindannyiunkat  a kijelölt helyes utunkon, hivatásunk teljesítésében.

Testvéri szeretettel: Dánél Sándor

Csíkszeredai, Albert atya házból

2007 június 16-án

 

Image 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Maga Krisztus is térdre borult és sírva imádkozott virágvasárnapján Jeruzsálem falai előtt. Neki sem voltak olyan bombabiztos eszközei, hogy mindenki bekap egy pirulát, és másnaptól térden állva pergeti a rózsafüzért reggeltől estig, hiszen így már nem emberek lennénk, hanem zombik – és Isten ezt nem akarja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. január 22. szerda, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 2/3


Azonban az ember nem Neki, hanem a kísértőnek, a gonosz léleknek hitt, akit a kígyó jelképez, aki agyafúrt módon elültette a kételkedést az ember szívében, aki nem bízott többé Isten jóságában, szeretetében, ezért nem engedelmeskedett, a lét törvényeit nem tartotta tiszteletben. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube