Puttonyával körbejár...

A 2600 kilométeres Mikulás-túra önzetlen ajándékozói a dévai Szent Ferenc Alapítvány 150 főnyi gyermekcsoportját ajándékozták meg a máréfalvi Összefogás Házában. Messziről érkezett, és még hosszú út áll a puttonyos jótékonykodó, illetve 13 segítője előtt.

A napokban a személyes találkozással és ajándékosztással az alapítvány szárnyai alatt növekedő mintegy 2200 gyermeknek szereztek önfeledt örömet 16 erdélyi település 25 gyermekintézményében.
A varsági, zetelaki, kápolnásfalusi, szentegyházasfalusi és szentkeresztbányai gyermekek és nevelőik a helybeliekkel együtt vettek részt a szentmisén. Ezt követően plafonig rakott kisteherautók érkeztek a máréfalvi iskolaház udvarára, és benépesült a nagyterem a várakozó kicsikkel. Amint megérkezett a puttonyos vendég, furulyáltak, énekeltek, Dávid Tardos pedig önként vállalkozott versmondásra. A többiek is kedvet kaptak! Mivel tölti idejét a nagyszakállú, gyermekszerető téli vándor, amikor nincs szolgálatban? Hintaszékéből a pattogó tüzű kandalló mellől nézi a gyermekeket. És, láss csudát: tudta is, hogy hol mi történik, melyek a jó és javítani való tulajdonságok. Aztán gazdára leltek az áhított csomagok, sziporkázó csillagú sipkák is. Felvállalják a keresztszülői program ajándékainak célba juttatását is: hatvan, névre szóló csomagot kézbesítenek az árva és szegény sorsú gyermekeknek.
Ahány ajándék, annyi Mikulás-csákó
Jendrolovits Gábor, a Szekszárdon élő vállalkozó hetedik alkalommal szervezte meg a Mikulás-túrát. Egyházaknál, iskolában, munkahelyeken is gyűjtenek. A korábbi támogatók mellett újabbakat is sikerült megnyerniük, zömmel Szekszárd, Paks, Dunaföldvár, Budapest, Esztergom és környékéről. Útjuk során templomban, tanulószobában, sportcsarnokban, művelődési házban a sok aranyos gyermek társaságában, jó hangulatú műsor mellett előfordult, hogy a Mikulás is táncra perdült – mondta el portálunknak a szervező. Segítői közül mindenkinek dolga van az ajándékosztásnál. Idén ketten első ízben járják végig velük a Böjte Csaba ferences szerzetes nevéhez fűződő gyermekintézményeket.
Molnár Melinda

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nem olyanok vagyunk, mint egy molyrágta cérnaszálon lógó karácsonyfadísz, ami ha túl sokat himbálózik, akkor leesik. Minden ember a Jóisten markában van, és az Úr gondoskodó jóságával karjában tartja Szent Fia drága vérén megváltott gyermekeit. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. december 14. szombat, Szilárda napja van. Holnap Valér napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A haláltól nem félnünk kell

Természetes, hogy mindenki fél az elmúlástól mint minden fájdalommal együtt járó bizonytalanságtól. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube