Beszámoló Máréfalváról

Szeptember 17.-én szentmisével kezdtük meg a 2012-2013-as tanévet, ahol megköszöntük a Jóistennek a nyári vakációt, a táborokat, a kirándulásokat, az erőt hogy dolgozhattunk, a csendet hogy pihenhettünk és azt, hogy erősített bennünket, amikor gyengének éreztük magunkat.

Úgy éreztem, hogy jó mottót választottunk volt az elmúlt tanévre:
,,Tedd meg amit megtehetsz és a többit megteszi az Isten”.
Egész évbe éreztük Isten gondviselő jóságát, áldását, szeretetét, ezért erre a tanévre csak kiegészítjük Assisi Szent Ferenc szavaival, hisz sok a feladat:
"Előbb csináld azt, ami szükséges, utána azt, ami lehetséges, és máris azt fogod csinálni, ami lehetetlen”.
Máréfalván mozgalmas nyár volt:
Alig egy hét vakáció után nagy munka kezdődött az Összefogás-háza közül. Egy héten át 10-12 Caritas-os önkéntes segített, lefestettünk az ajtó-ablakokat, illetve a kerítést, emellett még leverték a régi házról a vakolatot. A papbácsitól kaptunk 4 traktor bontott fát, amit összevágtunk és beraktuk a fásszínbe. Hálásan köszönjük a segítőkészségüket.
Másik héten három napon át bibliatábor volt, 105 gyermek vett részt, sok önkéntes segítő tevékenykedett. Az előadást Rezső atya tartotta, de velünk volt Egyed Gábor plébános is.
Pálfi Ildikó kollégám elvitte 15 gyermekünket Érdre táborozni. Hálás szeretettel köszönjük az érdieknek azt a csodálatos hetet, emellett még megajándékoztak minket egy csocsó asztallal, ruhákkal és könyvekkel, Isten áldja érte őket.
Utána részt vettünk a nevelők pécsi kirándulásán és ahol Márti és csapata több napon át kényeztetett bennünket jóságával és szeretetével, köszönjük szépen.
Majd beugrott az egyhetes plusz vakáció, amelyen eltettük a zakuszkát, megfőztük a szilvalekvárt és lesütöttük a vinetát.
Most a 2012-2013 tanév kezdetén szem előtt tartva Assisi Szent Ferenc intelmét belekapaszkodunk Isten kezébe, hogy ami most még lehetetlennek tűnik is az Ő segítségével lehetségessé váljon, mert az aratnivaló sok, de a munkás kevés.
Hálásan köszönjük Csaba testvér buzdító szavait akár a Mária rádióban akár az interneten.
Isten áldja és kísérje a további útján, kívánjuk és kérjük a gyerekekkel naponta.
Szeretettel,
Ildikó, Kató

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A szeretet lényege, hogy a másik emberre figyelek, kiüresítem önmagamat. Jézus Krisztus nem napi nyolc órára jött el az Égből, hogy közben félállásban a mennyei ügyes-bajos dolgokkal is tudjon foglalkozni a földi elintéznivalói után, hanem kiüresítette önmagát, hogy csak mi legyünk az Ő gondjai (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 14. péntek, Marcell napja van. Holnap Mária napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A lelkiismeret és vallásszabadság

A lelkiismereti és vallásszabadság jogos védelméből vallásháborúk törtek ki, melyek súlyos vérengzésekhez, igazságtalanságokhoz vezettek oda-vissza.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube