Fordulat! Ákos megegyezett a Telekommal – és 50 milliót utalt Böjte Csabának

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_Akos_Bojte_Csaba.jpgA logika szabályai szerint nemigen történhetett más, mint hogy a Telekom fizetett Kovács Ákosnak, ő pedig megnyomta a tovább gombot. Az énekes nem kommentál, szerinte az alábbi közlemények önmagukért beszélnek.

Mielőtt megérkeznénk a lényeghez, néhány tény a közelmúltból. Nincs ember, aki ne tudná, hogy miután tavaly decemberben Kovács Ákost több médium és véleményvezér is nőgyűlölőnek nevezte, a Magyar Telekom felbontotta szponzori szerződését az énekessel. Aztán – erről már kevesebb szó esett – a sajtóban egymást követték az Ákos által kezdeményezett helyreigazítások (példák itt, itt és itt), így várható volt, hogy a Telekom sem várja meg, amíg a zenész bírósághoz fordul kártérítését, fájdalomdíjért, vagy hívjuk, aminek akarjuk.
És akkor idézzük Kovács Ákos friss Facebook-bejegyzését, mely három rövid részből áll.
1. „Megegyezéssel zárult a Magyar Telekom és Ákos együttműködése. A partnerek a vitás kérdéseket megnyugtatóan rendezték, az ügyet véglegesen lezártnak tekintik, megköszönve egymásnak a sok éves, eredményes közös munkát.”
2. „Ákos jelentős összeggel támogatja a dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekmentő tevékenységét. Az adomány átadására az Andante Borpatikában került sor.”
3. Böjte Csaba azt mondta: „Ez a legnagyobb egyéni adomány a dévai Szent Ferenc Alapítvány történetében. Igyekszünk a lehető legjobb árfolyamon átváltani gyermekkacagássá, jó magyar szóvá. Ez a támogatás az anyaotthonaink, gyermekvédelmi központjaink számára váratlan tavaszi angyaljárás. Isten fizesse meg!”
És mindehhez az alábbi képet mellékelte Kovács Ákos; erről bárki leolvashatja, hogy az énekes 50 millió forintot juttatott Böjte Csabáéknak.
Mindebből ön is arra következtet, hogy a Telekom–Ákos-megegyezésnek lehetett pénzügyi „vonzata” is? Ön is azt olvassa ki a fenti három pontból, hogy Ákos a Telekomtól kapott „fájdalomdíját” utalhatta tovább (részben vagy egészben) a dévai Szent Ferenc Alapítványnak? Mert logikai úton másra bizony nemigen lehet jutni. Kérdéseinkkel mindenesetre megkerestük Kovács Ákost, aki jelezte: nem kívánja kommentálni az eseményeket, a „közlemények önmagukért beszélnek”.
Lábjegyzet: Az egész történet legerősebb pontja alighanem Böjte Csaba megszólalása, aki – figyelem (!) – anyaotthonokra is költi az 50 milliós támogatást.
www.valasz.hu