Csak Istent imádjuk, nála van a válasz

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_DSCN0535.jpgGyönyörű őszi hétvégén, Székelyhídon, a Stubenberg kastélyban működő Gyermek Jézus Otthonban, az önmagukat és egymást jobban megismerni kívánók találkoztak egy, Böjte Csaba testvér által vezetett programon október 11-12. között.

A péntek délután kezdődő együttlét első témája az önismeret volt, a második pedig zsákutcák a szerelemben. Egyéni beszélgetésre is lehetőség nyílt Csaba testvérrel, de a jelenlevők megismerkedhettek a gyerekotthon lakóival, az ő életükkel is – adta hírül a nagyváradi egyházmegye sajtóirodája. Kuglis Gábor plébános mutatott be este hatkor szentmisét Böjte Csaba ferences szerzetes koncelebrálásával a helyi római katolikus plébániatemplomban, amelyen részt vettek a székelyhídi hívek és a gyermekotthon lakói is.
Csaba testvér beszédében kiemelte, hogy a mai modern világban az emberek eltávolodtak egymástól. A pénz, a gazdagság utáni rohanás tönkre teszi az emberi kapcsolatokat. Álljunk meg, csendesedjünk el, imádkozzunk, beszélgessünk embertársainkkal, beszéljük meg problémáinkat társunkkal, legyünk türelmesek, ne idegeskedjünk! – tanácsolta a szónok. Hangsúlyozta: Istent imádjuk, nála van a válasz, a segítség az élet nagy kérdéseire, problémáira. Hibákat követünk el, néha úgy tűnik, zsákutcába jutunk, de az Úr segítségével rátalálhatunk a helyes útra. A bölcs ember sziklára építi a házát, így kapcsolatainkban is erős alapra van szükség.
A szentmise után a harmadik témát is kibontották: a másik ember megismeréséről esett szó. Szombat reggel 9.30-kor, reggeli után szentmisével, közös imával folytatódott a program. Zsúfolásig megtelt a templom, hiszen zarándokok érkeztek határon innen és túlról, sokan közülük a Csaba testvér által alapított otthonok lakói. Déváról is érkeztek gyerekek és nevelők, de jelen voltak a nagyszalontaiak, érmihályfalviak, gálospetriek, bihardiószegiek és a nagyváradiak mellett ott voltak a „házigazda” székelyhídi otthon lakói is. Magyarországot az Érdről, Budapestről, Debrecenből, Törökbálintról érkező testvérek képviselték. Jelen volt a Magyarországi Mária Rádió lelkes csapata, Szabó Tamás, a rádió elnökének vezetésével, valamint a Mária Út önkéntesei, résztvevői.
A szentmisén Kuglis Gábor plébános Isten áldását kérte a zarándokokra. Papp Gyula, a zarándoklat fő szervezője ismertette az úti célt és a pihenők időpontját: 10 km gyaloglás a határátkelőig, ott pihenés, majd tovább az Álmosdi emlékműig, koszorúzási ünnepség és továbbindulás, majd megérkezés Álmosdra, Magyarország e félreeső gyöngyszemére… Kölcsey Ferencnek, a Magyar Himnusz megalkotójának emlékházáig az össztávolság 16 kilométer.
A szentmise végén mindenki együtt imádkozott Böjte Csabával, fohászkodtak az Úrhoz: Kísérd, Urunk, kegyesen utunkat! A zarándokok (150-200 személy) 10.00 órakor indultak el rendezett sorokban, szent énekeket énekelve, imádkozva, élükön Böjte Csabával és a keresztet hordozó Varga Sándor érdi önkéntessel. A Budapestről érkező Gulyás Judit a zászlót hordozta, őket követte a zarándokok sokasága.
Álmosdon meghitt ünnepséggel zárult a zarándoklat, a résztvevők megerősödve, új ismerősökkel gazdagodva, új barátokat szerezve, lelkiekben feltöltődve térhettek haza.
Tatai István
www.romkat.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Hisszük és valljuk, hogy akik nem találkoztak Jézus Krisztussal olyan módon, hogy az evangéliumot hitelt érdemlően hirdették nekik, emiatt nem hisznek Benne, vagy más valláshoz ragaszkodnak, azok lelkiismeretük mélyén szembesülhetnek Ővele, és dönthetnek a szeretet mellett, a jóság, az irgalmasság útján járhatnak. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. október 27. kedd, Szabina napja van. Holnap Simon és Szimonetta napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ádám és Éva története

Ádám és Éva története egy példázat, amely arról beszél, hogy az embernek Isten felkínálta az egész mennyországot. Milyen más lenne az emberiség élete, ha a szeretet mellett döntöttek volna, bíztak volna Benne, ha nem „piszkáltak volna bele” a Paradicsomba.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube