Dél-Németországba látogatott Böjte Csaba testvér

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_cstnemetorszagban19.jpgAz október 18–20-i hétvégén Böjte Csaba ferences testvér a dévai Szent Ferenc Alapítvány németországi egyesületének szervezésében látogatást tett a stuttgarti, augsburgi és müncheni magyar katolikus egyházközségekben. Csaba testvér a külhoni körút mindhárom állomásán szentmisét mutatott be a helyi magyar plébánosokkal, majd előadást tartott a híveknek.

A hétvégi körút első állomása a stuttgarti Szent Gellért Magyar Katolikus Egyházközség volt, majd az augsburgi Szent László Magyar Katolikus Misszióba látogatott Böjte Csaba. Az est szentmisével kezdődött, melyet Csaba testvér és Csibi Sándor, az augsburgi misszió plébánosa mutattak be.
A ferences szerzetes prédikációjának alapgondolata a bátorság erénye volt. Ennek kapcsán kiemelte Jézus dinamizmusát és cselekvő erejét, mely tetteinek alapjául szolgált; Jézus nem tétlenkedett, nem azon gondolkodott, hogy miként vizsgáztassa tanítványait, hogy alkalmasak-e az igehirdetésre, hanem tétovázás nélkül meghívta és küldte őket, hogy szervezzenek közösségeket. Ennek nyomán Böjte Csaba arra buzdította a jelenlévőket, hogy merjenek élni azokkal a lehetőségekkel, melyeket az Isten kínál fel nekik, és ne essenek a halogatás és cselekvőképtelenség hibájába. Ebben példa lehet számunkra az az evangéliumban szereplő özvegyasszony, aki nem szűnt meg könyörögni a bírónak, hogy szolgáltasson neki igazságot.
A prédikáció keretében Csaba testvér arra kért egy-egy jelen lévő gyermeket, hogy a magyar Szent Korona kicsinyített másával koronázza meg azt a Gyermek Jézus-szobrot, melyet Erdélyből hozott magával körútjára – szimbolizálva ezzel azt, hogy életünknek Jézus Krisztus a királya.
A szentmise utáni előadásban Csaba testvér tanúságot tett arról, hogy miképpen tapasztalta meg az Isten szeretetét a gyermekek iránti szolgálata során: az 1990-es évek elején nem is mert hinni abban, amit elkezdett. A Gondviselés által azonban az álom valósággá vált: az utóbbi 25 évben több mint hatezer gyermeknek adtak otthont és nevelték fel őket szeretetben, békében, valódi perspektívát nyújtva így számunkra. Jelenleg 1800 gyermeket gondoznak. Őket két fiatal lány képviselte, akik mindhárom egyházközségben énekeltek a Jézus iránti szeretetről, valamint szerelemről és házasságról is.
A külhoni látogatás utolsó helyszínén, a müncheni magyar katolikus egyházközségben szintén telt ház fogadta Csaba testvért, aki Merka Jánossal, az egyházközség plébánosával és Szalontai Istvánnal, a a frankfurti magyarok lelkipásztorával együtt mutatott be szentmisét. A nap ünnepélyességét emelte, hogy a szentmisét követően az egyházközség lelkipásztori munkatársa, Szarvas Erzsébet szervezésében nemzeti megemlékezésre került sor, melyben énekes produkcióval közreműködtek a Csaba testvérrel érkező gyermekek.
Forrás és fotó: Taczman Andrea
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Keresztes Szent János mondta: Ha egy csutakot, egy darab fát az ingoványból kiveszünk, majd tűzre teszünk, annak előbb ki kell sírnia, fortyognia magából a mocsarat, s csak azután kaphat lángra. A tűz láthatóvá teszi az évek alatt felgyülemlett, éghetetlen ingoványt. Isten jelenlétében, a közösségben szépen megtisztulunk, és lassan-lassan mi is eggyé tudunk válni a lánggal, lobogni kezdünk, fényünk, világunk, melegségünk lesz, eggyé válhatunk Krisztussal – ez a lelki élet. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. november 14. csütörtök, Aliz napja van. Holnap Albert és Lipót napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Földi ajándék

Egy dologban biztos vagyok: minden seb, minden probléma alkalmas arra, hogy abból értékes mennyei gyümölcsök származzanak.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube