Böjte Csaba a Szűzanya kertjébe hív a bizonytalan mindennapokban

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_CsabatvKisjezusSomlyon.jpgA ferences rendi szerzetes virtuális zarándoklatra, a csíksomlyói Mária kertjének imádságos végigjárására hívja az érdeklődőket. A Keresztény Tanösvény következő tizenöt online hittanóráján Szűz Máriához fordulhatunk, hogy együtt imádkozva hitet kérjünk tőle.

Böjte Csaba arra hív, hogy csodálkozzunk rá, fedezzük fel a mi boldogságos Szűzanyánkat, Jézus Krisztus édesanyját, akit az Egyház kétezer éve minden keresztény elé követendő példaként állít. Az interneten keresztül május 2-tól mindennap – magyar idő szerint 12 órától – csatlakozhatunk, így is erősödhetünk lelkileg e kialakult helyzetben.
A szép kikelet és az év legszebb hónapját, májust minden évben Máriának, a keresztények mennyei édesanyánknak szenteljük. Csíksomlyón, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány birtokában lévő legszebb kertben – azon a háromhektáros területen, ahol annak idején Domokos Kázmér és Kájoni János élt és iskolát épített oly sok más szent életű ferences atyával – megálmodtak egy elcsendesedésre, imádságra alkalmas teret, melyet Mária kertjének neveznek, és ahol – Csaba testvér elgondolása szerint – a koronavírus miatti bezártságunkban a Szűzanya oltalmába menekülhetünk.
Akárcsak az Egyházunk, mi is a Szép Szeretet Anyjával, Mária lábánál szeretnénk kezdeni a májust! „A Keresztény Tanösvény következő tizenöt állomását arra szenteljük, hogy hosszan elmélkedjünk, gondolatban bejárjuk a csíksomlyói Szűzanya most épülő, szépülő kertjének udvarait. Szeretettel hívom az érdeklődőket, hogy tanuljunk Máriától, öltsük magunkra mint páncélt mennyei édesanyánk szép vonásait, s akkor egészen biztos, hogy testi, lelki egészségünket, épségünket vissza fogjuk nyerni, meg fogjuk őrizni!” – mondta a tanösvény új szakaszának elején a ferences szerzetes.
Mária csíksomlyói kertjében tizenöt különálló udvart terveztek, úgy, hogy mindegyik udvar külön-külön alkalmas legyen mennyei édesanyánk élete egy-egy fontos eseményének szemlélésére. „Szeretnénk bölcsen rácsodálkozni, hogy bizonyos helyzetekben hogyan döntött, mit tett az Istent tudatosan befogadó és alázattal hordozó Szűz Mária. Irányvesztett 21. századunkban azt szeretnénk, hogy a csíksomlyói Szép Szűz Mária kertje, a Szép Szeretet Anyjának valóságos iskolája legyen! Szükségünk van itt, a Kárpát-medencében egy olyan szakrális helyre, ahol az ember magába szállva elcsendesedhet, békében elmélkedhet, lélekben újjászülethet! Igen, kell egy hely, ahol a ma megriadt embere Mária hiteles életének példájából erőt meríthet a fontos döntései meghozatalához, életének újratervezéséhez. A Mária-kert népünk iránytűje akar lenni, egy növényekből, kövekből épülő világítótorony, melyben Jézus Krisztus édesanyja, Mária az irányt, utat mutató lobogó láng. Népünk előtt, évszázadok óta Máriáé az egyetlen koronás fő, melyre mindannyian felnézünk. Meg vagyok győződve, hogy népünk Királynője nemcsak vár, de tanítani is akar bennünket. Ne várakoztassuk mennyei édesanyánkat, induljunk serényen!” – buzdít Böjte Csaba OFM.
Szeretettel várják mindazokat, akik Csaba testvérrel együtt szeretnének imádkozni.
További információ ITT található. A videók ITT visszanézhetők.
Forrás és fotó: Magnificat.ro
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Hiszem, hogy a mainál sokkal szebbé lehet a világunkat tenni, még sok probléma, szenvedés van, amelyet meg kell szüntetni, hatalmas kapuk előtt állunk, mernünk kellene döngetnünk, feltárnunk azokat. Történelmi szemlélet szükséges, hogy azt is lássuk, honnan jöttünk: milyen óriási távot tett meg az ember ezen a földön. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 29. kedd, Mihály napja van. Holnap Jeromos napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szentírásból tudjuk

A Szentírásból tudjuk, hogy Mária János házában élt. Az is tény, hogy Mária hamarabb halt meg, mint Szent János, aki nem írt arról, hol van Jézus anyja eltemetve. Ez a hallgatás egyben egy kijelentés is lehet.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube