Mire képes a nagy Isten! – Közös imára hív Szent Rita ünnepén (is) Böjte Csaba

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_Csabatestverrozsakkal22.jpgA Magyar Kurír és az Új Ember szerkesztősége március 17-én közös imádságra hívott mindenkit a koronavírus-járvány megszűntéért. Naponta több százan követik a negyedórás déli fohászt az online közvetítés segítségével. Szent Rita ünnepére, május 22-re Böjte Csaba ferences szerzetes videoüzenetet küldött.

Szent Rita ünnepén Csaba testvér egy szép, virágzó vörös rózsabokor mögé állt, mivel ez volt a szent kedvenc virága. Szent Rita bátorító történetét felidézve a ferences szerzetes elmondja: Rita rájött arra, hogy a férfi, akihez hozzákényszerítették, egy gyilkos, fosztogatásból szerzi a vagyonát. Férje ivott is, verte Ritát, aki el akart menekülni. De végül úgy gondolkozott: a Jóisten engem odaadott mint mentőövet ennek az embernek, s ezért nem ellökte a férfit, hanem elkezdett imádkozni érte, böjtölni, engesztelni. S tudjuk, hogy a férfi végül megtért, és méltó társa lett Szent Ritának. Amikor aztán a férjét erőszakos halál ragadta el, két szép gyermekük pedig ragály áldozata lett, és Rita kétségbeesve egyedül maradt, akkor is a Jóistennél keresett menedéket.
Szent Rita a lehetetlen helyzetek védőszentje, Istenbe kapaszkodva neki sok minden összejött. Csaba testvér arra biztat minket, ne azt nézzük, mi lehetséges és mi nem, hanem hogy Isten mit akar. Szent Rita sem abból indult ki, hogy ő mire képes, hanem abból, hogy mire képes a nagy Isten. Szent Rita közbenjárásával a legfájdalmasabb, a legnagyobb problémát jelentő kéréseinkkel is forduljunk mennyei Atyánkhoz, mert biztosan meghallgat minket.
A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága, a Magyar Kurír és az Új Ember szerkesztősége, valamint Böjte Csaba, Csókay András és Szikora Róbert, a világesemény hírnökeinek közös imafelhívásának célja, hogy ha online közösségben is, de kifejezzük együttérzésünket és közelségünket a koronavírus-fertőzésben szenvedőkkel hazánkban és a határainkon túl. Mindenkit arra hívunk, hogy szólítsuk meg együtt Istent, aki életünknek és hitünknek forrása. Aki mindig többet ad nekünk, mint amit megérdemlünk és kívánhatunk. Árassza ránk irgalmát, bocsássa meg nekünk, amivel lelkiismeretünk vádol, és amit szinte már kérni sem merünk, adja meg nekünk atyai jóságából.

A veszélyhelyzet megszűnéséig arra kérünk mindenkit, hogy a kihelyezett Oltáriszentség előtt, a déli imádságot követően naponta fohászkodjunk együtt Istenhez Erdő Péter bíboros, prímás imádságával és kérjük a Szűzanya oltalmát Ferenc pápa felajánló imája segítségével.
A közös imát naponta 11.55 és 12.10 között a szerkesztőség YouTube-csatornáján élőben közvetítjük az Angyalföldi Szent Mihály-templomból. Az imádságot a kihelyezett Oltáriszentség előtt Kuzmányi István diakónus, főszerkesztő vezeti.
Magyar Kurír