Rengeteg sportszert adományoztak az árva gyermekeknek

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_8766082210812sajtajKA25-scaled.jpgEgyebek mellett súlyzókat, mozgáskoordinációs eszközöket, mezeket, vízilabdákat, táskákat, bokszzsákokat kaptak csütörtökön a Böjte Csaba által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány árvái.

 
 
– Bízunk benne, hogy ezek a sporteszközök a gyerekek későbbi pályafutását is meghatározzák majd. A jó szívvel adott adomány jó helyre kerül – ezt mondta Barcsa Lajos alpolgármester a csütörtöki sajtóreggelin.
Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója Isten áldását kérte a hazai sportolókra. Elmondta, hogy az elmúlt három évtized alatt több mint 6000 gyereket fogadtak be, és mindig próbálták a sport szeretetére nevelni őket. – Boksztáborban is vettek már részt, a sportban a gyerekek közül többen bajnoki címet is elnyertek. Azt mondják, a székely ember csapatjátékban gyenge, de verekedni szeret – mondta.
Gyöngyösi Károly, a Debreceni Honvéd SE elnöke elmondta: a gyerekeknek speciális, vízzel megtöltött bokszzsákokat készítettek. – A kezdeteknél a gyerekeknek nincsen kifinomult motorikus képessége, fontos, hogy az ízületeiket védjük és elkerüljük a sérüléseket – részletezte.
Hegedűs Gábor, a Karnevál Kupa főszervezője hozzátette, hogy a Debreceni Honvéd SE – Olasz focisuli tevékenysége a sportoláson már jócskán túlmutat. Mint mondta, egyebek mellett szól a nemzetközi, valamint a Debreceni Egyetememmel való kapcsolatról, a karitatív tevékenységről, az utánpótlás nevelési programról, valamint a városi labdarúgás színvonalának emeléséről is.
Barcsa Lajos
Fotó: Kiss Annamarie
www.haon.hu