5. állomás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_szuzanya14.jpgImádkozzunk Máriával Pünkösdre készülve,
Világunknak a Békesség Lelkét kérjük!

{youtube}We8eYTVY28w{/youtube}
Hanganyag:

Dicsőség az atyának…
Miképpen kezdetben…
Evangélium Szent Lukács könyvéből:
Amikor elteltek a tisztulásnak a Mózes törvényében megszabott napjai, felvitték Jeruzsálembe, hogy bemutassák az Úrnak,ahogy az Úr törvényében elő volt írva: az anyaméhet megnyitó minden elsőszülött fiú az Úr szentjének hívatik, s az áldozatot is be akarták mutatni, ahogy az Úr törvénye előírta: egy pár gerlicét vagy két galambfiókát. Íme, volt Jeruzsálemben egy Simeon nevű igaz és istenfélő ember. Várta Izrael vigaszát, és a Szentlélek volt rajta.
Kinyilatkoztatást kapott a Szentlélektől, hogy addig nem hal meg, amíg meg nem látja az Úr Fölkentjét. A Lélek indítására a templomba ment. Amikor a szülők a gyermek Jézust bevitték, hogy a törvény előírásának eleget tegyenek, karjába vette és áldotta az Istent ezekkel a szavakkal.^ „Most bocsásd el, Uram, szolgádat, szavaid szerint békében, mert látta szemem üdvösségedet, melyet minden nép színe előtt készítettél, világosságul a pogányok megvilágosítására, és dicsőségül népednek, Izraelnek.” Apja és anyja csodálkoztak azon, amit fiúkról mondott. Simeon megáldotta őket, és így szólt anyjához, Máriához: „Íme, ő sokak romlására és sokak feltámadására lesz Izraelben, jel lesz, amelynek ellene mondanak – a te lelkedet is tőr járja át –, hogy kiderüljenek sok szív titkos gondolatai.” Lk 2, 22-35.
Elmélkedés:
Mária, olyan szép vagy ahogyan bemész a templomba és meghallgatod az agg Simeon énekét, a próféta asszony figyelmeztetését, majd előre mész a zsúfolt templomban szent jegyeseddel, Józseffel, és alázattal leborulsz, hogy bemutasd fiadat az Istennek… Hoztál két gerlefiókát és szeretettel az oltárra teszed. Szegény falusi nő vagy, szegénységedből csak ennyire tellik, de te akár jelképesen is szeretnéd megköszönni, hogy Isten rád bízta gyermekét, a Szent Fiát. Milyen csodálatos, hatalmas feladatot kaptál a jó Istentől, és te hálát adsz érte? A mai kufár világban, mikor mindenki mindenért pénzt kér, és mindent el akar számoltatni, milyen jó látni téged, aki nemcsak elvállalod a gyermeknevelés nehéz munkáját, hanem a magad tisztaságában, hálás szereteted jeléül még ajándékot is adsz, hogy kifejezd köszönetedet a téged munkával megbízó Istennek.
Könyörögjünk:
Mária, szeretettel kérlek, taníts meg bennünket is nagylelkűeknek lenni, a ránk bízott munkát örömmel, alázattal végezni, és életünk terheiért, sokszor erőnket meghaladó feladatainkért is hálát adni. Segíts, hogy mi is egyszerű létünkért és saját hivatásunkért, munkában eltöltött mindennapjainkért, a magunk két kis gerléjét jelképesen, hálás köszönettel templomodban a Te szent oltárodra tegyük.
Hálatelt szívvel így imádkozunk:
Most segíts meg Mária…