Krisztus feltámadt a halálból!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_DCAZ140601_4.JPG2015. április 9. – Csütörtök

 
Jézusnak fontos, hogy megértsük a feltámadás, az örök élet nagy titkát!! Ezért mutatja meg az feltámadott testét, azt szeretné hogy megértsük, hogy Ő bennünket, az embert testestől, lelkestől szereti és örök életre hívja!! Krisztus a holtak elsőszülöttje, Ő a testét, mint egy levetett ruhát  nem hagyja itt a földön!! Nagy titok, nem értjük, ezért is ragaszkodik Jézus ahhoz, hogy megérintsék a tanítványai az Ő megdicsőült testét, melyeken ott vannak a szent sebhelyek, de amelyik mégis él, meleg, dobog a szíve, ezért  Krisztus ételt kér és eszik a tanítványai szeme láttára!!  
 
A kereszténység lényege, Krisztus saját teste által  által láthatóvá, tapinthatóvá vált halhatatlanság! "Ha csak ebben az életben reménykedünk Krisztusban, minden embernél szánalomra méltóbbak vagyunk. De Krisztus feltámadt a halálból elsőként a halottak közül."  I Kor. 15,19
 
A keresztény minden döntésében ott van az örök élet reménye! Ez ad erőt sok sok áldozathoz, munkához, őszinte, becsületes, tiszta élethez! Mindazt mit a gyermekekért teszek szeretetből teszem, jónak lenni egészen biztos, hogy jó, mert minden jó tett önmagában hordozza a jutalmát, hisz boldoggá tesz már itt ezen a földön, de  mikor elcsüggedek, félek, kishitű vagyok és nehéz tovább lépnem, azt mondja nekem az én élő hitem: "Te Csaba ne nyavalyogj, hisz te mindezt a munkát nem ingyen végzed! Te jó vásárt kötöttél mikor  vállaltad a bajban lévő gyerekek szolgálatát a Teremtődtől, hisz Ő minden pohár vizet számon tart és megfizet! Ne csüggedj, hisz neked az Urad az örök életet ad hűségedért, tarts ki, mert a világ legnagyszerűbb Urának dolgozol, és Ő nem bóvlival fizet, csodás országában hívott meg, a szentek országába, hogy ott neked köztük örök otthonod legyen!!"  Nekem ezek az igazságok hatalmas erőt adnak, s ezért nem megyek az elöljárómhoz fizetés emelésért, nem nyafogok, ha hosszú utak vándoraként itt - ott kudarcot vallok, ha egy egy gyerek a hosszú évek munkáját felrúgva abba hagyja a tanulmányait! Igen, hiszek és remélek!! Krisztus feltámadása!! Az örök élet élő hite  a keresztény csodálatos doppingszere, mely keresztül tud juttatni az élet megannyi gondján, baján mosolyogva!! Azért Egyházunk azt tanítja, hogy a vándortarisznyánkból ne hiányozzon az örök életbe vetett drága hit, a feltámadásba vetett, Krisztustól kapott élő remény!
 
Szeretettel, Csaba t. 
 
 
 

   Abban az időben az Emmauszból  visszatért tanítványok beszámoltak az  úton
   történtekről, meg arról, hogyan ismerték fel Jézust a kenyértöréskor.  Míg
   ezekről beszélgettek, egyszer csak megjelent köztük, és köszöntötte  őket:
   „Békesség nektek!” Ijedtükben  és félelmükben azt  vélték, hogy  szellemet
   látnak. De ő  így szólt  hozzájuk: „Miért  ijedtetek meg,  és miért  támad
   kétely  a  szívetekben?  Nézzétek  meg  kezemet  és  lábamat!  Én  vagyok.
   Tapintsatok meg és lássátok, a szellemnek nincs húsa és csontja, de  amint
   látjátok, nekem  van.” Ezután  megmutatta nekik  a kezét  és a  lábát.  De
   örömükben még mindig nem  mertek hinni, és  csodálkoztak. Ezért így  szólt
   hozzájuk: „Van itt valami ennivalótok?”  Adtak neki egy darab sült  halat.
   Fogta és a szemük láttára evett belőle. Aztán így szólt hozzájuk:  „Ezeket
   mondtam nektek, amikor még veletek voltam. Be kell teljesednie  mindannak,
   amit rólam  Mózes törvényében,  a prófétákban  és a  zsoltárokban  írtak.”
   Ekkor  megnyitotta  értelmüket,  hogy  megértsék  az  írásokat.  Majd  így
   folytatta: „Meg van írva, hogy a Messiásnak szenvednie kell, és  harmadnap
   fel kell  támadnia a  halálból. Nevében  megtérést és  bűnbocsánatot  kell
   hirdetni Jeruzsálemtől kezdve minden népnek. Ti tanúi vagytok ezeknek.”
   Lk 24,35-48