Mártírok Kairóban

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tortenelem_keresztenymuzeumaldozat.jpgKairó sajnos lassan a mártírok városává válik. A kopt egyház püspöke megmutatta a mártírok múzeumát, melynek az előcsarnokában elbeszélgethettünk 23 olyan személlyel, akik közvetlen hozzátartozóikat vesztették, a keresztények ellen elkövetett merényletekben. A bemutatkozás után a mártírok vérrokonai mutatták meg szeretett férjük, feleségük, gyermekük, szüleik képét, ereklyéit ebben a végtelenül szomorú és mégis dicsőséges múzeumban! Én is az édesapámat egy erőszakos ideológia miatt vesztettem el, talán ezért is volt annyira döbbenetes ahogyan nyelvemet nem beszélő arab testvéreim megfogták a kezemet, és elvezettek egy - egy oltárhoz, melynek a szentképe a vértanúhalált halt családtagjukat ábrázolta! 
A csatolt képek a vértanúkról készültek, legtöbbjük egy - egy templomban imádkozva halt meg az öngyilkos merénylő bombájától! Szent hitünk szerint ők Isten szentjei, a XXI. század vértanúi, imádságos szeretettel kérjük az ő közbenjárásukat, hogy a fanatizmus, a gyűlölet árja ne sodorja el a 12-14 milliós kopt keresztény egyházat, a bűnök csábításától megtántorodott világunkat!
XXI század vértanúi, könyörögjetek érettünk!! 
A feltámadásban vetett hittel, 
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Kötelességem, hogy az emberek figyelmét azokra a tanácsokra, elvárásokra irányítsam, amelyeket az élet szerzője, Isten adott, hogy itt a földön békességben, boldogságban élhessünk. Senki sem lakatlan sziget, világunk áldásai, de sajnos szennyes hullámai is átcsapnak személyes létünk korlátain.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. február 26. szerda, Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A jászoltól a keresztig

A jászoltól a keresztig Jézus megosztotta életét az egyszerű emberekkel, azonosította magát minden szenvedővel, nélkülözővel, és az irántuk tanúsított tevékeny szeretetet tette az országába belépés feltételének.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube