A PRÁGAI KISJÉZUS

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_82295366_10220711298433490_5859774592335216640_n.jpgÜnnepe: január 14-e (a szobor külön kápolnába való elhelyezésének napja), valamint a Jézus gyermekkorával kapcsolatos egyházi ünnepek dátumai.
A Prágai Kisjézus története rendkívül érdekes, helyenként nehezen kibogozható, szövevényes, már elkészültét is misztikum lengi körül, és később sok csoda kíséri a Kisjézus „világhódító útját”, ugyanakkor a jelenkorra nézve is figyelemre méltó gondolatokkal bír. A szobor Spanyolországból származik; Manriquez de Lara Mária (született Pignatelli hercegnő) ajándékozta lányának az esküvője alkalmából, akit a cseh Lobkovicz Adalbert vett feleségül. Így került a szobor Prágába. Adalbert halála után az özvegy a szobrot a karmelitáknak ajándékozta. A szobor története összefonódott Csehország és Prága, valamint a Karmelita Rend történetével, és a legenda szerint igazi csodáinak kezdete is erre az időre esik. A Prágai Kisjézus tisztelete az 1730-as években virágzott fel, amelyben a Kisjézus körüli csodáknak, és egy magyar szerzetesnek, - Barát Imre perjelnek - is nagy szerepe volt: ő adta ki „A prágai kis Jézus története” című könyvet. Széleskörű tisztelete ekkor terjedt el. Számos csoda és imameghallgatás, és különleges, főleg gyermekekkel kapcsolatos történet igazolja ennek jogosságát. A kisded Jézus tisztelete a századok során hol háttérbe szorult, hol előtérbe került. A Prágai Kisjézus a betegeknek, a gyermekeknek és az igazságot keresőknek nagy pártfogója.

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A végtelen szeretet bejárása, a végtelen szeretethez való felnövés a cél, hogy az ember a benne lévő értékeket, kincseket felszínre hozza, és az élete, a léte a maga és környezete számára ajándékká váljon.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. január 25. szombat, Pál napja van. Holnap Vanda és Paula napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit csinál az Isten? 2/7

Hiszem, hogy a mainál sokkal szebbé lehet a világunkat tenni, még sok probléma, szenvedés van, amelyet meg kell szüntetni, hatalmas kapuk előtt állunk, mernünk kellene döngetnünk, feltárnunk azokat.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube