KŐRISBÁNYA - FERENCES KOLOSTOR

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Pihenjen_Korisbanyan/thumbs/109_81_b.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Pihenjen_Korisbanyan/thumbs/109_81_b.jpg

ImagePihenésre, feltöltődésre ajánljuk az Alapítványunk kezelésében lévő ferences kolostor szálláslehetőségét

Tel/Fax: 00-40-254 214873

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Dévától 50 km-re, a Nagyvárad felé vezető út mentén, a Fehér Körös völgyében fekszik ez a kis település. XII. századi eredetű temploma az egyik legrégebbi Erdélyben. A templom melletti kolostor fontos, szomorú szerepet játszott az erdélyi katolikusok életében: 1952 és 64 között Dés és Esztelnek mellett ez a kolostor volt kényszerlakhelye az erdélyi ferencesek egy csoportjának. Ide volt kényszerlakhelyre száműzve 1950 május 23-tól Scheffler János szatmári püspök is.

Az Alapítványunk kezelésében lévő ferences kolostor épületében 6 kétágyas és egy tíz ágyas szoba várja pihenni és töltődni vágyó vendégeinket. 2 szobához tartozik zuhanyzó és wc, a többi szobához közös fürdőt és wc-t tudunk biztosítani. A kolostor konyháján lehetőség van főzni, de a faluban lakó, a gondnoki munkát ellátó hölgy szívesen vállalja a teljes ellátás biztosítását.

Költségek: naponta személyenként 2000-3500 Ft között, igényektől függően. Amennyiben igény van rá, a dévai ferences szerzetesek akár Kőrisbányán, akár Déván lelkivezetést, lelki beszélgetést vállalnak. Kisebb csoportoknak előre egyeztetve lelkigyakorlat tartását is vállaljuk.

Tel/Fax: 00-40-254 214873

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Látnivalók:

Déva 50 km

Kiskohi (Chiscau) medve barlang 72 km

Vajdahunyad 70 km

Alsóváca (Vara de Jos) termálfürdő 10 km

Algyógyfürdö 80 km

 

{zoomcat catid=216} 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A szabad akaratot a létező legnagyobb erőnek tartom: dönthet az ember bármikor, bármilyen helyzetben a szeretet mellett, és sajnos a legnagyobb kényelemben, jólétben is dönthet a gyűlölet, a harag mellett. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. október 26. hétfő, Dömötör napja van. Holnap Szabina napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A döntés

Senki nem elkülönült sziget. Szavaink, életünk, tetteink, döntéseink, bűneink kihatnak a gyermekeinkre, az utódainkra és a környezetünkben élőkre is, ahogy a vízbe dobott kő hullámai is továbbgyűrűznek. Ez a természet rendje.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube