Körösbányai Forgácstábor

ImageKedves barátaim, munkatársaim, a körösbányai kolostor udvarán kellemes tíz napot töltöttünk dévai, szalontai és zsombolyai gyermekekkel. Házat ugyan nem építettünk, de annál többet faragtunk, fúródtunk, kirándultunk és beszélgettünk.


 

Úgy vettem észre, hogy nekünk felnőtteknek is kell néha egy kiruccanás, egy kiszakadás a mindennapokból. Juhász Réka es Szalkai Gábor mo.-i önkéntesek egyenesen meg voltak hatódva ennyi gyermek láttán és hogy mennyi szeretetet kaptak tőlük. Azóta levelet irtak, és még mindig a tábori élményekből élnek.

Ma engem is egy nagy öröm ért, a zsombolyai Józsi, aki sokat faragott a táborban, mióta hazament, fúr-farag, keritést, kaput javít, és újszülött testvérét Attilának nevezték el, mert ezt ő így akarta. Nem akarok hiú lenni, de ez jól esett, mert azt jelenti, hogy nem hiába volt a tábor. Biztos titeket is ilyen élmények érnek nap mint nap. Jó dolog gyermekekkel lenni, ha néha csintalankodnak is.

Ezúton szeretnem megköszönni Csaba testvérnek a lehetőséget, a helyért, a gyermekekért, mindenért.

Ugyancsak ezúton szeretnék bocsánatot kérni Zsóka nevelőtől, hogy a csóró Robikának eltörött a karja. Robika nagyon hősiesen viselkedett, nem láttuk értelmét a hazaszállításra, de amikor Nagy Zsolt meglátogatott minket, hazaküldtem. Ha valaki hibás a két napos késésert az én vagyok, nem pedig Piroska, aki mellesleg nem esett kétségbe a 28 devai gyermekért, hanem teljes beadással mellémállt és mindenben segített.

Szép idő volt, Isten velünk volt, hála legyen Neki mindenért.

Szeretettel Muzsi Attila az asztalos.

 

Image 

 

Image 

 

Image 

 

Image 

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Isten soha nem jár üres kézzel, ajándékokat hoz. Magát osztja szét úgy, hogy ezáltal Ő nem lesz kevesebb. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. október 31. szombat, Farkas napja van. Holnap Marianna napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jelképes dolog!
Jelképes dolog! De biztos, hogy nem lesz jövőnk, ha csak a szép, örömteli pillanatokban él, létezik a családjainkat, Egyházunkat, nemzetünket, az emberiséget összetartó szövetség és a szeretet.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube