Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Ki hiszi el ma már, hogy Isten a világot hat nap alatt teremtette?! 4/4

jan20.jpgMekkora öröm lehetett a teremtő Atyának, mikor gyermeke két lábra állva elindult, és kimondta első szavait.
Minden lépés megtételére évezredeket vár az Isten. Térdre borulok e végtelen türelem előtt.
Mi is haladunk, fejlődünk szépen, bomlunk, akár a hajnal vagy a világ. Gondolom, valahol az út elején járunk, még mennyi titok, csoda vár ránk, hogy felfedezzük, hogy uralmunk alá hajtsuk.
Minden felfedezés olyan, mint a hajdani kőbalta, melyet Káin és Ábel kézbe vett. Nagyszerű szerszám, általa megvédhették magukat a vadállatoktól, élelemhez juthattak, óriási mérföldkő volt az eszközök kézbevétele, de sajnos gonoszságot is lehet tenni vele, lehet vele ölni. Isten minden ajándékát lehet jó és rossz célokra felhasználni. Ugyanazokkal a betűkkel Istent dicsőíthetjük, de gonosz rágalmakat is leírhatunk, terjeszthetünk.
Fel lehet tenni a kérdést, hogy a mai géntechnológia és a többi tudományos csúcs eredményéhez felnőtt-e az emberiség. Eljött-e az ideje, hogy ágaskodó gyermekekként a létezésünk titkairól szóló törvényeket feszegessük? Ha én megengedem, hogy a gyermekkönyvtárunkba valami bekerüljön, arról hiszem, hogy a fiatalok javára válik.
Isten jobban elrejthette volna az atomvilág vagy az univerzum titkait, de ha csak olyan „magasra” tette, hogy mi is el tudjuk érni, akkor igenis gyermeki kíváncsisággal fel kell ütni a könyv lapjait, de ezt a több ezer éves múltunk által szerzett tapasztalatok elővigyázatosságával kell megtennünk.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Ahogy az üres templomtoronyba mindenféle állat, pók, rágcsáló, bagoly befészkelheti magát, ugyanígy a gonosz könnyen otthonra talál kongó szívünkben, ha nem tölti el a Szentlélek. Amint a régóta hallgató harang megcsendül, elűz onnan mindent, ami nem odavaló, ugyanez történik, ha az imádság, az evangélium tanítása, a szentségek kegyelme tölti be az ember életét.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. március 31. kedd, Árpád napja van. Holnap Hugó napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus gyerekkora

Nagyon szeretem magam elé képzelni, hogy Jézus, mielőtt egyet is prédikált és egyetlen csodát is tett volna, elment kergetőzni és bújócskázni a názáreti gyermekekkel.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube