Angyalok feladata 1/2

jan31.jpgA Szentírás gyakran emlegeti az angyalokat mint hatalmas szellemi lényeket, akiket Isten teremtett. Mi az ő feladatuk, hogyan képzeljük el őket?
Ha az ember figyelmesen járja élete útját, lépten-nyomon olyan dolgokat érzékel, amelyeket nem lát, amelyek meghaladják a tapasztalatát. Ha felületesek vagyunk, akkor azt mondjuk, hogy véletlen, szerencse, viszont ha jobban odafigyelünk, az az érzésünk, hogy valaki vigyáz ránk, segít és óv minket. Az emberiség mindig is mondta, hogy teremtett lények, angyalok vesznek körül minket.
Jézus Krisztus is gyakran beszél róluk: „Vigyázzatok, ne vessetek meg egyet se e kicsik közül! Mondom nektek: angyalaik az égben szüntelenül látják mennyei Atyám arcát.” [Mt 18,10] Mindenkinek van őrzőangyala Jézus Krisztus szavai szerint. Következetlenség lenne, ha Jézus szavahihetőségét elfogadom, de az angyalok létét nem hiszem, akkor azt mondhatnám, ha ebben tévedett, mindenben tévedhetett. Az angyalokról szóló tanítása is fontos kell hogy legyen mindannyiunk számára.

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…az érett, Isten akarata szerinti kapcsolatokban a másiknak még a hibái is kisimulnak, megszépülnek, kedvessé válnak előttünk.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. április 20. szombat, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Szentlélektől fogant

Azért, mert ezzel kapcsolatban nem volt semmi probléma az akkori közösségben.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube