Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Mielőtt tanítványokat gyűjtött maga köré...

febr24.jpgMielőtt tanítványokat gyűjtött maga köré, és járni kezdte Júdea és Galilea településeit, negyven napig böjtölt; vadállatok között élt, és angyalok szolgáltak neki.
Ekkor a Sátán háromszor kísértette meg, hogy meghiúsítsa küldetését, de Ő ellene mondott. Soha nem követett el bűnt, Szent Pál így fogalmazott: „Főpapunk ugyanis nem olyan, hogy ne tudna együttérezni gyöngeségeinkkel, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan mindenben kísértést szenvedett, a bűntől azonban ment maradt.” [Zsid 4,15]
Tizenkét férfit választott ki, hogy tanítsa őket, „erőt és hatalmat adott nekik a gonosz lelkek fölött és a betegségek gyógyítására.
Aztán elküldte őket, hogy hirdessék az Isten országát és gyógyítsák meg a betegeket” [Lk 9,1–2], de számos tanítvány is követte és hallgatta. Jézus egyedülálló küldetést bízott az egyszerű, tanulatlan halászra, Péterre: „Neked adom a mennyek országa kulcsait. Amit megkötsz a földön, a mennyben is meg lesz kötve, s amit feloldasz a földön, a mennyben is fel lesz oldva.” [Mt 16,19]

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Nem vagyunk egyformák, ahogy a belső szervek sem. Vannak, akik a jég hátán is megélnek, és vannak, akik ügyetlenül még a sült galambot is elrepítik. Világunk összetartó ereje a szolidaritás ‒ a gazdagok, erősek kötelessége a gyengék gyámolítása, a közösség életben tartása, a testvéri szeretet.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. április 12. hétfő, Gyula napja van. Holnap Ida napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Fontos a családi élet

Együtt él a családjával.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube