A mai ember...

szept14.jpgA mai ember, ha egy feladatra felkérik, általában három dolgot szokott mondani:
1. Nem tudom megcsinálni, meghaladja a képességeimet.
2. Nincs időm, erőm megtenni.
3. Nincs hozzá kedvem.
Szűz Mária nem így tesz. Már korábban beszéltünk arról, hogyan válaszolt, amikor az Úr angyala kérte, hogy szülje meg Istent a Földre. Majd az angyal azt mondja neki: „Nézd, rokonod, Erzsébet idős, és gyereket vár.” A Boldogságos Szűzanya mondhatta volna azt, hogy: „Kicsi Angyal, jól tudod, én is gyereket várok, rengeteg dolgom lesz, nincs nekem most időm Erzsébettel foglalkozni. Inkább repülj Ein Karembe, ott fogadj föl valakit, aki majd pesztrálja a babát. Én végzem a magam dolgát, menj Te is, és végezd a magadét!”
Mária félretesz mindent, útra kel, megtesz 120 kilométert várandósan, csacsiháton úgy, hogy szíve alatt a mennyei Atya gyermekét hordja. Amikor megérkezik, örömében Magnificatot énekel: „Lelkem magasztalja az Urat, és szívem ujjong megváltó Istenemben, mert rátekintett szolgálója alázatosságára.  Íme, mostantól fogva boldognak hirdet minden nemzedék, mert nagyot tett velem a Hatalmas, és Szent az ő neve. Irgalma nemzedékről nemzedékre az istenfélőkkel marad. Karja bizonyságot tett hatalmáról: szétszórta a szívük szándékában a gőgösöket, letaszította trónjukról a hatalmasokat, az alázatosakat pedig fölemelte. Az éhezőket javakkal töltötte el, de a gazdagokat üres kézzel küldte el. Gondjába vette szolgáját,
Izraelt, megemlékezve irgalmáról, amelyet atyáinknak, Ábrahámnak és utódainak örökre megígért.” [Lk 1,46-55] Nem nyafog, hogy milyen hosszú és hepehupás volt az út, milyen ocsmányul beszéltek a tevehajcsárok, milyen szörnyű a világ manapság, hanem főz, mosogat, takarít, jókedvűen, vidáman.
Ha megkérdeznék, hogy mi az eszménykép, amit én valóra szeretnék váltani, akkor én az Erzsébetet látogató Máriát szeretném követni, hogy Istent a szívemben hordozva, jókedvvel, örömmel, Magnificatot énekelve tudjak szolgálni az emberek között, tudjam végezni azt a munkát, amire éppen szükség van.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Nekünk nem az önmagunkat emésztő bűnbánat perceit, hanem a szeretet tetteit kell szaporítani ezen a földön. Ha a futballmeccsen a csapat kap egy gólt, le lehet ülni a pályán, hogy kivesézzük, ki tévedett, mikor tévedett, kinek milyen súlyos a bűne, hibája, vétke, de ha ebbe nagyon belefeledkezünk, akkor még kaphatunk két-három újabb gólt is. Az élet megy tovább, nekünk játszanunk kell.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2023. január 30. hétfő, Martina és Gerda napja van. Holnap Marcella napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit csinál az Isten? 7/7

El tudom képzelni, hogy az emberiség nagy fájáról ágak fognak letörni és pusztulnak el – törtek le eddig is a történelem folyamán –, de valamilyen módon ez a szent törzs kihajt. Isten munkálkodik.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube