Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Döntéseink

okt29.jpgSzent Ferenc nyolcszáz évvel ezelőtt élt, és áldjuk emlékét. Az a gátlástalan osztályharc, amit Marx és Lenin szabadított ránk, még ma is szedi áldozatait.
Hitler egy-egy írását olvasva, sajnos, ma is születnek olyan döntések, melyekből halál fakad, bár generációváltások is voltak azóta. Az lenne jó, ha döntéseinknek pozitív következményei lennének, szép életünkkel, jó tetteinkkel, példánkkal hetedíziglen áldanák leszármazottaink azt a vonalat, azt az erőt, amellyel elindítottuk a családunkat. Rajtunk múlik, hogy mit hagyunk magunk után.
Eddig a bűnnel foglalkoztunk, amely elválaszt Istentől. Most térjünk át az emberre: a bűnössel szemben is ilyen elutasító-e Isten! Hogyan tekint Isten a vétkezőre?
A legtöbb akciófilm arról szól, hogy a jó fiú találkozik a rosszal, és elkezdenek harcolni. A küzdelem vérre megy, és végül úgy győz a jó, hogy megöli a rosszat.
Az a szép a kereszténységben, hogy Jézus Krisztus nem elpusztítani akarja a rosszat, hanem hisz abban, hogy a vén, képmutató farizeus, Nikodémus újjá tud születni. Hisz abban, hogy a gadarai ördöngös meg tud térni, új életet tud kezdeni. Találkozik a pénzéhes Zakeussal, a parázna Mária Magdolnával, beszél velük, könyörül rajtuk, ad nekik esélyt. [Jn 8,3-11]

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Én nagyobb urat, mint a lábunkat alázatosan megmosó Jézus Krisztust, nem láttam, nem tapasztaltam, ezért szeretnék életem végéig Neki szolgálni. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. november 25. szerda, Katalin napja van. Holnap Virág napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A vasorrú bába

Jézus ki tud engesztelődni a jobb latorral, és biztos vagyok abban, hogy megvolt Benne ugyanez a készség a bal lator iránt is.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube