Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

A szeretet útja

okt30.jpgIsten egy embert sem „ír le”, nincs nála reménytelen eset, várja, hogy a bűnös ember Hozzá forduljon, a szeretet útjára térjen, és ezáltal boldog legyen.
Jézus nagycsütörtökön apostolai lábát mosva megmosta az én lábamat és midannyiunkét is, nem azért, mert megérdemeljük, hanem azért, mert azt szeretné, hogy tiszták, szépek és szentek legyünk. Arra biztat, hogy az Ő példájára mi is ezt tegyük. Adjon Isten erőt, hogy ne elítéljük egymást, hanem a magunk nagypéntekén is hűségesek legyünk a ránk bízottakhoz, és a szeretetben mossuk egymást tisztára.
Nagycsütörtökön minden osztályból a legkópébb gyereknek – akinek egész évben sokan, sokat „mosták a fejét” – megmostam a lábát. Kiültettem őket az oltár elé, és a prédikáció után letérdeltem eléjük, a ház igazgatója fogta a tálat, én pedig szépen, alázattal megmostam mindegyik zsivány lábát, közben imádkoztam, hogy tisztuljanak meg, nyíljon szélesre szívük ajtaja, és vegyék észre, hogy sokan szenvednek miattuk környezetükben. Számomra is óriási élmény volt. Nem kirúgni, nem elcsapni azokat, akik megérdemelnék, hanem alázattal leborulni eléjük és megmosni őket. Intézetünk igazgatója mellém térdelt és megtörölte a megrökönyödött gyermekek lábát.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A halál küszöbén álló embernek nem a veszteségre kell gondolni, amit itt hagy a földön, hanem a végtelen távlatra, amely kinyílik előtte a halál pillanatában.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. június 17. csütörtök, Laura, Alida és Alina napja van. Holnap Arnold és Levente napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Senkit nem szeretnék bántani...

Senkit nem szeretnék bántani... Hogy honnan indul a gondolkodásom, az eszmélésem, azt nagyrészt meghatározza a közeg, ahol felnőttem.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube