Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Élet tapasztalat

nov1.jpgMinden vallás követői hisznek abban, hogy van élet a halál után, csak a részletekben – hogy milyen is az örök élet, hogyan lehet oda felnőni – van eltérés.
Az emberiség sok ezer éves tapasztalata, hogy a halál csupán a romlásra vetett test pusztulása, a megfoghatatlan lelkünk, amely mozgatta érzéseinket, tetteinket, gondolatainkat, nem szűnik meg.
A Szentírásban Isten így szól hozzánk: „Örök szeretettel szeretlek téged” [Jer 31,3], „Nézd, a nevedet a tenyerembe írtam” [Iz 49,16]. A sok ezer évvel ezelőtt megírt Ószövetségben hangzanak el ezek a mondatok. Nem azt mondja, hogy 70-80 éves szeretettel szeretlek téged, hanem örök szeretettel.
Elhunyt szerettünket tíz körmünkkel kiásnánk a földből, ha életet tudnánk adni neki. Ha mi, bár bűnösök vagyunk, ennyire tudunk ragaszkodni egymáshoz, ennyire tudjuk egymást szeretni, akkor mennyivel jobban szeret a mennyei Atyánk. Ráadásul Ő meg is tudja adni a határtalan szeretetet, az örök életet mindannyiunk számára.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A bűn olyan, mint egy gát, amely elállja a kis patak futását a végtelen tenger felé. Ettől a víz kavarog, örvénylik, medréből kiáradva könnyen katasztrófát okozhat, sok életet, értéket elpusztíthat.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 26. kedd, Vanda és Paula napja van. Holnap Angelika napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit csinál az Isten? 3/7

Mondják, milyen sok abortusz és válás van manapság.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube