A szeretet törvénye

nov2.jpgSzankció nélkül nincs törvény. A szeretet törvénye csak akkor tud uralkodni, ha következményekkel jár: jutalmat kapunk, ha megtartjuk, büntetést, ha megszegjük.
Ha a halál után nem lenne élet, a földi élet teljesen felborulna, mert sem a jónak, sem a rossznak nem lenne következménye.
Tetteink által tovább élünk. Marx Kommunista Kiáltványa, Hitler Mein Kampfja vagy Szent Ferenc Naphimnusza akarva, akaratlanul tovább hat a szerzők halála után is.
Az intézmények, amelyeket az emberek létrehoznak, alapítójuk halála után is működnek, jót vagy rosszat hoznak. Tetteinknek kihatása van térben és időben. Teréz anya elindított egy folyamatot, a kitaszítottak, a nincstelenek felkarolását, amely ma is él – az ő példájára sokan buzdulnak, buzdulok én is. Jobbá tette a világot.
Mindazt a „gyümölcsöt”, amely az ő példájára mások által termett, a Jóisten neki is megköszöni. Amikor egy édesanya, édesapa a túlvilágon „kikönyököl a mennyei ablakba, lenéz a földre” és azt látja, hogy elhanyagolta a gyermekeit, emiatt a bűnök útján járnak, nagy fájdalmat érezhet: a pofonok, amelyeket a fiai adnak másoknak, az ő arcát is égeti. Ha viszont jó irányba indította el, akkor a pohár vizet, amit a gyerekei töltenek egy betegnek, egy rászorulónak, Isten a szülőknek is megköszöni.

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A szerelmes olyannak látja magát, amilyennek a társ szemének tükre mutatja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. április 16. kedd, Csongor napja van. Holnap Rudolf napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

„Nem az ács ez, Mária fia?”

Tudjuk, hogy akkoriban rendkívüli dolgokat nem tett.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube