Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

A tökéletes szeretet

nov18.jpgHalálunk után viszont mindent tisztán látunk, ott Isten megismerésének örvénye magával ragad, Hozzá szeretnénk menni, de közben látjuk saját torzó voltunkat, hiányosságainkat.
Amíg sötétben vagyok, bármi mellett dönthetek, de egy bizonyos világosság után Isten fénye annyira magával ragadó, hogy nem tudunk megállni. Csak tökéletesen megtisztulva tudunk eggyé válni Istennel, aki a tökéletes szeretet – ez a tisztítótűz értelme.
Ahogy a földi élet nem egy statikus állapot, ugyanúgy a tisztítótűz sem az. Nem úgy történik, hogy meghaltam, idekerültem, végigszenvedem, közben lógatom a lábamat, semmi nem történik, hanem állandóan mélyebbre hatolok az igaz és örök szépségbe, jóságba, szeretetbe, Istent egyre intenzívebben megélem.
Bár a tisztítótűz kifejezés egy kép, amelyet nem szó szerint kell értelmezni, de kifejezi azt, hogy nagyon komoly fájdalom, ne gondoljuk, hogy csekélység.
Nem pusztít el, hanem tisztává tesz, mint az a láng, amelybe az ötvös az aranyat teszi, hogy abból minden szennyeződés kiégjen. Hihetetlen fájdalom tölti el az ott lévő embert, amikor világosan látja, hogy hol maradt le Isten szeretetéből.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. július 15. szerda, Henrik és Roland napja van. Holnap Valter napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Őszinte szó ereje

Az Egyház, ahogy a hős forradalmárok is, kezdetben az igaz, őszinte szó erejében bíztak, ennek sikertelensége láttán erőszakot is alkalmaztak, szembeszálltak az igazságtalansággal.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube